Skocz do zawartości

Ciezko pali gdy cieply

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno kupilem e36 318 tds '97. I mam z nia taki problem, ze ciezko pali gdy silnik jest cieply i troche postoi. Gdy jest zimny to po zagrzaniu swiec pali idealnie. Nie ma problemu tez gdy zgasze silnik i po chwili go odpale. Dopiero jak dluzej poczekam to rozrusznik musi sie troche napocic i wtedy z rury wydobywa sie duzo bialego dymu.

Prosze o jakies diagnozy.

Opublikowano
a to ze tak pozadnie chlapie olej po odkreceniu korka (wlewu oleju) to normalne? Slyszalem ze ten model tak ma. Ale bardzo mnie to martwi... Nie znam sie na tym dlatego wole sie upewnic
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bylem na diagnostyce silnika i powiedziano mi, ze to "glowka pompy wtryskowej". Z tego co wiem to nowa pompa kosztuje ok 2000 zl, a regeneracja tej to koszt niecale 800 zl i trzeba czekac ok 3 tygodni! nie moge sobie na to pozwolic poniewaz potrzebne mi jest auto. Wiecie moze gdzie w slupsku albo trojmiescie mozna to zrobic szybciej i taniej?

Pozatym ile moze kosztowac diagnostyka? Ja zaplacilem za 20 min (podlaczenie komputera i zczytanie info) 120 zl ! Czuje ze troche ze mnie kasy zdarli...