Skocz do zawartości

Co sądzicie o 740d, 2000 rok ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. Zakupiłem BMW E38 z 740d 200.000 przebiegu, oczywiście w automacie bo innych bodajże nie ma? Proszę napiszcie co może mnie czekać jakie są mankamenty tej wypasionej furki, co możę mnie zaskoczyć itd. Za wszelkie rady info z góry dziękuje. Pozdrawiam wszystkich życzliwych fanów BMW :8)
Opublikowano

Gratuluje autka :).

To, co Cie moze spotkac nieprzyjemnego, to glownie awaria osprzetu silnika, bo jest to dosc skomplikowana jednostka napedowa.

No i jak w kazdym nowoczesnym turbodieslu, wystrzegaj sie kiepskiej jakosci paliwa.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Dzięki bardzo. Chciałbym się zapytać co konkretnie masz na myśli pisząc osprzęt silnika i na jakiej stacji paliw najlepiej tankować? :8)
Opublikowano

Witaj

Koledzę chodzi abyś taknkował na stacjach takich jak SHELL czy ORLEN (chcoiaż do Orlenu nie mam przekonania..) Uważaj na turbiny tzn jak odpalisz ją to daj silnikowi się nagrzać i oczywiscie po jeździe zaczekaj z 30 sekund zanim zgasisz autko :) I przypadkiem nie lej tam jakiegos oleju półsytentycznego a pocieszysz się autkiem długo...Pozdrawiam

...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...