Skocz do zawartości

drganie na wolnych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie

Jak to bywa z BMW pojawił sie kolejny problem, mianowicie rano po odpaleniu, dopóki silnik sie nie nagrzeje są takie momenty że jak stoje na postoju to spadają gwałtownie obroty prawie do zera, czasami nawet zgaśnie silnik. są momenty że jest ok i za chwile znowu znowu gwałtowny spadek obrotów az całą budą zatrzęsie. wiem już ze jak odpale go rano to lepiej jechac cały czas az sie nagrzeje i tego momentu nie bedzie ale jak ustanę na swiatłach zaraz po odpaleniu to juz wiem że bedzie go zaraz telepać. teraz po nagrzaniu pojawił sie dodatkowy objaw którego nie było jak silnik jest juz dobrze nagrzany to czuje po kierownicy że cały samochód lekko drzy ale tak minimalnie. sprawdzałem na komputerze czy działa przepływomierz, jest ok i jest zamontowany oryginalny taki jaki powinien, moje takie osobiste podejrzenia podpowiadają mi ze to którąś z cewek ma przebicie i szaleje........koledzy i koleżanki prosze o pomoc.......bo przecież BMW musi chodzić idealnie.

Opublikowano

Hej

Sprawdź układ zapłonowy tzn świece i przewody :) ja też miałem drgania silnika...po wymianie świec problem znikł..wykręć jedną i zobacz w jakim jest stanie

Pozdrawiam

...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
to zależy jaki masz silnik. Jeżeli masz kopułkę, to ja tez należy sprawdzic, poza tym jak napisł kolega wyżej swiece itp.