Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem, że listwa wtryskowa nie wydala przy wiekszych predkosciach i gwałtownym ruszaniu, teraz mam z lpi gazu .a mam zamiar wymienic na taka. http://moto.allegro.pl/nowa-listwa-wtryskiwaczy-4cyl-magic-jet-sekwencja-i1282398116.html czy ta sie nada bmw e46 1796 poj, silnik n42 2002r
Opublikowano

Skąd pewność,że to listwa jest winna?Sprawdź czy reduktor nie siada z ciśnieniem przy dobrym bucie.

Założenie lepszych wtrysków wcale nie musi rozwiązać problemu.

Opublikowano
wymienił mi gazownik juz dzisiaj listwe i ,jest o niebo lepiej auto przyspiesza czasami delikatnie przerywa ale wykręcił koncówki w dyszach i na szybkiego skalibrował jutro ma dostac końcówki do dysz 2,4 i bendzie ustawiał ,zobaczymy jak bendzie
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem na nowej kalibracji dysze wstawił 3,2 za duże bo twierdził ze na 2,4 nic nie zrobi auto dalej sie dusiło ,wiec na dyszach 3,2 przyspiesza dobrze ale sa szarpnięcia ,i jest problem łapie komp błedy ,które powoduja problemy z odpaleniem auta na benzynie sa to takie błedy

adaption add.per time bank 1

regulator factor bank1 o,75

oraz to samo tylko ze bank 1

po tych błedach auto przygasa ,szarpie jak sie przyspiesza ,występuje to na benzynie na gazie jest ok

ciśnienie mam podłaczone do baniaczka pod szyba ,gazownik twierdzi że cisnienie z kolektora jest za duże 0,90 bara.walczy z tym gazem kupe czasu ,wczesniej było z kolektora ale auto przy obrotach 3,500 przełanczało sie z gazu na benzyne,silnik n42 115km 2002r instalacja elpigaz wtryski magic jeat,może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł

Opublikowano

Kolego nie wiem kto tobie to robi ale chyba za bardzo nie ma pojęcia o tym co robi.

3.2 mm dysze ?Gazowałem kilka dni temu 318 kolegi,fakt z 1992 roku.Dysze na Magicach dałem 1.9 mm i jest git.

W swoim 2.5l 185 KM mam dysze 2.4 mm też MagicJet.

Albo jest niewłaściwa kalibracja instalacji albo coś uwalone.Może reduktor jest padnięty?

Jakie masz ciśnienie na listwie na postoju i w czasie jazdy?

Najlepiej jedź do kogoś kto zna się na rzeczy.