Skocz do zawartości

problem z montażem szyb el.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam problem z monatazem el. szyb do e34

na poczatku informuje ze to wersja z elektrycznym szyberdachem, bez instalacji oryginalnej do szyb.

zakupilem wszystko co potrzebne, mechanizmy z silownikami, wiazki przewodow i cala wiazke elektryczna z innej beemki

po zamontowaniu przewodow do lewych tylnych drzwi mechanizm dziala, jednak nie dokladnie, mianowicie zamykanie dziala etapowo,

kolejny problem to to, że gdy zamontowalem w podobny sposob prawy podnosnik i elektryke, szyba sie zasunela, a nie chce sie opuscic,

takze niepokoi mnie fakt ze przelaczniki w drzwiach mimo oryginalnych wiazek wogole nie reaguja, a przelacznik glowny w tunelu ma stale podswietlenie, nawet gdy samochode jest zamkniety

w kosci przelacznika od przednich szyb(kolor kosci: bialy)umieszczonej w tunelu nie wiem gdzie dolaczyc jeden przewod koloru brązowego.

Pilnie prosze o pomoc bo im wiecej czasu na to poswiecam tym wiecej problemow napotykam...a zima tuz tuz

Opublikowano

Po 1. może masz uszkodzone przełączniki dlatego np do góry Ci zareagował a w dół już nie (może to też być błąd połączenia-ja tak miałem ale niestety nie znam się na tym- kolega mi to robił)

Po 2. jeżeli świeci Ci cały czas podświetlenie to już na pewno muszą być pomieszane przewody.

Pewnie Ci w ogóle nie pomogłem - bo się na "kablach" nie znam.

"Mogę jeździć każdym autem, byle byłoby ze stajni BMW" :D

"W życiu piękne są tylko chwile..."

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam! Przerabiam właśnie to samo także mam parę sugestii; upewnij się, że zdobyte części są z jak najbiższej daty do produkcji auta - było trochę zmian w instalacji na przestrzeni lat a w związku z tym piny się przemieszczały w kostkach, jeżeli masz troszkę młodsże auto to objawy wskazują iż może wymagac programowania - sterowanie szyb idzie poprzez basismodul i relaismodul, nie tak po prostu guzik-kabelek-silniczek. Jak chcesz prześle ci oryginalne schematy instalacji elektrycznej sterowania szyb, napisz na pw
Opublikowano
coś z kablami to fakt, etapowe podnoszenie może być efektem powalonego czujnika oporu i szyba myśli że już koniec dlatego na raty podnosisz, co do podświetlania to pamiętam że pomimo zamknięcia auta jarzyło się wszystko ok 3min tak bladziudko przyciski od szyb też
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie doczytałem wcześniej o tym świeceniu cały czas, to oznacza że na bank instalacja jest około 4-5 lat młodsza od auta w którym ją zamontowałeś