Skocz do zawartości

520i Nie dziala centralny zamek na przednich drzwiach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z centralnym zamkiem. Zamykaja sie tylko tylne drzwi a przednie wogole nie reaguja. Jaka jest tego przyczyna?

Z gory dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam Lukasz.

Opublikowano
Witam. Mam problem z centralnym zamkiem. Zamykaja sie tylko tylne drzwi a przednie wogole nie reaguja. Jaka jest tego przyczyna?

Z gory dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam Lukasz.

Możliwe, że to moduł sterowania szyb z drzwi kierowcy się "skończył".

U mnie kiedy padł to nie działała ani szyba ani siłownik centralnego zamka w drzwiach, co prawda tylko w drzwiach kierowcy oraz sterowanie lusterek.

Sterowanie szyb w pozostałych drzwiach działało ale tylko z własnych włączników i siłowniki centralnego zamka również działały z pilota we wszystkich pozostałych 3 drzwiach oprócz drzwi kierowcy.

Po wymianie całego panela sterowania szybami wszystko wróciło do normy.

Opublikowano
Po krótkim zastonowieniu i sprawdzeniu okazało się że akumulator był słaby i nie miał siły podnieść :) Już jest wszystko ok.

no to super

szkoda że od tego nie zaczołeś

to tak jak byś napisał że nie masz powietrza w kole ale nie dodał że nie masz też opony na tej feldze ...

:D :D :D

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam

Przepraszam że odświeżam temat ale mam ten sam problem centralny z przodu w ogóle nie działa z tyłu tak + przedni pasażer mozna pipkiem zamknąć a kierowca tylko kluczykiem?

Pozdrawiam

Opublikowano
Sterowanie lusterek działa ? Bo u mnie jeszcze lusterka padły tzn pierw lusterka potem zamek. Ja miałem w poprzednim e39 taki problem, że nie działał centralny zamek tylko od kierowcy i można było go tylko zamknąć\otworzyć mechanicznie z kluczyka. A cała reszta działała na pilota. U mnie winny był moduł, który jest w lewych przednich drzwiach. Ten co sterujesz szybami i lusterkami, zrobiły się w nim zimne luty. Pomogło jak wsadziłem go do takiej wanienki co naprawia zalane telefony.