Skocz do zawartości

320i Popsuta sonda lambda - prośba o wydruk z diagnostyki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Czy możecie mi jakoś pomóc ?? chodzi o wydruk a dokładnie skan programu diagnostycznego z wykresem popsutej sondy , najlepiej w bmw e36 320i :)

A teraz napisze po co mi to potrzebne : Kupiłem sondę na allegro niby NTK z 12 miesięczną gwarancją, zamontowałem i było wszystko ok , po około miesiącu samochód zaczął wariować, obroty falowały że się jeździć nie dało ,więc pojechałem do mojego mechanika , on podłączył samochód pod kompa i okazało się że sonda w ogóle przestała działać :( , wyjął ją i założył mi na razie swoją (oryg. używaną) i samochód chodzi jak nowy , ale... próbowałem zareklamować tą popsutą sondę bo przecież jest na nią gwarancja , napisałem meila do sprzedawcy ,opisałem wszystko (oczywiście odpowiedzi nie dostałem) i następnego dnia wysłałem sondę , po 2-ch tygodniach dostaje paczkę , już taki happy że mam nową sondę , otwieram i .... okazuje się ze odesłano mi tą sondę która ja wysłałem, nawet jej do końca nie rozpakowano , więc piszę do nich email o co chodzi ?? to mi odpisali że muszę im dołączyć wydruk z kompa diagnostycznego i dopiero wtedy uznają reklamację ! :mad2: i teram zaczyna się problem , czy jest opłacalne znów zakładać tą sondę , jechać na komputer i zapłacić 50zł tylko po to by ją za chwilkę wyjąc ?? :duh: (nowa sonda kosztuje 140zł)ł , więc pomyślałem że może ktoś ma gdzieś u siebie na kompie zachowany wykres z programu diagnostycznego z popsutą sondą i mógł by mi wysłać, to bym sobie wydrukował i bym mu to dołączył do paczki, może wtedy uznał by mi reklamację.

Pewnie nie będzie Wam się chciało tego czytać, ale musiałem wszystko dokładnie opisać :)

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Nie ma takiej potrzeby, kup nowa od nich na allegro a nastepnego dnia odeslij stara wg litery prawa masz 10dni na zwrot jak oni leca w jajo z takimi wykresami to ich tez mozna przerobic :cool2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

emir55 właśnie chodzi o koszta, nowa sonda kosztuje 140zł a za podłączenie pod komputer muszę zapłacić 50zł :duh: tylko po to żeby im udowodnić że jest popsuta, jakaś paranoja ... dlatego też miałem nadzieje że ktoś zaradzi w tym temacie :?

M-technic masz rację że można by tak zrobić, ale oni nie grają fear .. ja kupie od nich drugą sondę , będę chciał oddać i znów będzie zabawa bo nie będą chcieli przyjąć , i zostanę z dwoma gó**** sondami , zgłoszenie sprawy na policję nic nie da bo za niskie koszta,... żeby oni byli gdzieś niedaleko mnie to bym ta sprawę inaczej załatwił...

Więc może ktoś jednak znajdzie zapisany screen z programu diagnostycznego z uszkodzonej sondy ??

Opublikowano

Oni maja za... obowiązek takie jest prawo i koniec tematu masz prawo oddac w ciagu 10 dni i tyle :cool2:

A jak sie burza to napisz im ze skoro masz miec wydruk to komputer na ich koszt bo bedzie wydruk dla ich widzimisie wiec dlaczego ty masz ponosic koszta

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D