Skocz do zawartości

330d automat skrzynia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam zamierzam wymienic olej w automacie e46 330d 2002 06 04 i zadzwonilem do mechesa od automatow z pytaniem jaki olej mam lac -a on na to ze zulty -ja bylem przekonany ze ma byc czerwony np.texamatic 7045e-a on na to ze to jest zamiennik i ze moja skrzynia to gm i mam lac zulty-co wy na to??

zulty :arrow: zolty

Opublikowano

hej !

zadnego czerwonego oleju !

do skrzyni GM amerykańskiej najlepiej lać olej MOBIL ATF 71411 (niegdyś robionego przez ESSO)

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hej !

zadnego czerwonego oleju !

do skrzyni GM amerykańskiej najlepiej lać olej MOBIL ATF 71411 (niegdyś robionego przez ESSO)

pozdrawiam

Większej głupoty nie słyszałem, jest TIS i według niego należy lać texaco, chyba bmw wie najlepiej jaki olej lali do nowych samochodów.

Pozdrawiam
Opublikowano
no i sami widzicie opinie sa rozbiezne jedni mowia ze czerwony inni zulty- :?: zadzwonilem znowu do 2 ch kolejnych do juzefowa i proboszczewic kolo plocka i powiedzieli ze ma byc zulty np. castrola-mobila
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Później się dziwić że po takich paprakach skrzynie padają!!!

Myślę że najlepiej będzie jak kupisz sobie olej w serwisie. Wtedy się przekonasz jaki ma kolor i czasem nie nalej syntetyka!!

PS. dla mnie kolego to możesz nawet zalać oleju słonecznikowego , też jest żółty..

jak można napisać ŻÓŁTY przez U

Pozdrawiam
Opublikowano
witam zamierzam wymienic olej w automacie e46 330d 2002 06 04 i zadzwonilem do mechesa od automatow z pytaniem jaki olej mam lac -a on na to ze zulty -ja bylem przekonany ze ma byc czerwony np.texamatic 7045e-a on na to ze to jest zamiennik i ze moja skrzynia to gm i mam lac zulty-co wy na to??

zulty :arrow: zolty

Zobacz na naklejkę na skrzyni i wszystko jasne.

Do tej skrzyni tylko minerał Texamatic 7045E i nic innego.

Producent skrzyni wie chyba lepiej niż te "mechaniory" :)

nelson

--

pozdrawiam

nelson

Opublikowano
Dokładnie, zobacz naklejkę od spodu miski,a konkretnie kolor tej naklejki i numer jaki jest na tej naklejce. Ja zamówiłem olej przez znajomego z serwisu i był taki sam jak Texamatic 7045e ten sam kolor, kolega Hunter może potwierdzić.