Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak w temacie,czy koła od X6 pasują do X5?

Chodzi o tył, skoro szerokość jest taka sama i et również, to dlaczego mają inne numery katalogowe?

Czy inna jest średnica pierścienia centrującego?

Jeżeli tak to jakie ma X6 , a jakie X5?

Opublikowano

Do X5 musisz założyć cztery przednie felgi od X6.

Przednie felgi są identyczne, tylne felgi mają zupełnie inne ET, X6 jest dużo szersze z tyłu od X5. Tylne felgi mają też inną średnicę otworu centrującego.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano

Właśnie chodzi o tył.

Mam M-pakiet i chce założyć na zimę koła model 299 od XM5,XM6 i okazuję się że nie pasują do X5.

Sprawdzałem na popularnym modelu felgi 214 tzw Y, i okazuję się że szerokość i et tylnych felg jest taka sama, a mimo to mają inne numery katalogowe.Wychodzi na to, że w X5 inne jest są średnice pierścieni centrujących z przodu i tyłu.

Opublikowano
Witam,

Jak w temacie,czy koła od X6 pasują do X5?

Chodzi o tył, skoro szerokość jest taka sama i et również, to dlaczego mają inne numery katalogowe?

Czy inna jest średnica pierścienia centrującego?

Jeżeli tak to jakie ma X6 , a jakie X5?

X5 ma srednice kolnierza centrujacego na piascie 74.1mm dla 4 kol. X6 ma 74.1 mm na osi przedniej i 72.6mm na osi tylnej.

Nie wiem jak jest w przypadku modeli M i Stylingu 299, wedlug realoem korzystaja z tych samych felg, o tych samych numerach katalogowych, pytaniem jest, jaka jest srednica otworu centrujacego tych felg. Jezeli jest to 74.1mm to nie bedziesz musial nic zmieniac, jezeli jednak korzystaja z piast o srednicy kolnierza centrujacego 72.6mm to nie zalozysz tych felg do X5.

• 7 lat później...
Opublikowano
Daj z tyłu dystanse ze zmiennym ET 74,1 /72.6 o grubości min. 12 mm i wszystko będzie grało. Mam tak zrobione koła na lato 21 " z X6. Przód podchodzi idealnie bo to 74,1 ale tył w X6 jest na 72,6. Oczywiście nie zapomnij o nowych śrubach dłuższych o dystans.