Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam wszystkich-posiadam bejce e46 2004 i mam problemik-po uruchumieniu auta, podczas wrzucania jedynki słychać grzechot,przy dalszej jezdzie i zmianach biegów nić nie słychać-powtarza się to podczas ruszania-byłem u kilku mechaników i-jedni mówią,że to łożysko oporowe,a inni,że kolo dwumasowe-prosze o pomoc-zapomniałem powiedzieć iż jest to skrzynia sześcio-biegowa Edytowane przez grzegorz1968
Opublikowano
Jesli bylby to dwumas to slyszal bys to caly czas a nie tylko na jedynce. lozysko moze byc ale czy mozesz sprecyzowac ten "grzechot"czy jest on podczas jazdy na pierwszym biegu czy przy puszczaniu sprzegla ??
Prędkość nie zabija, tylko gwałtowne jej wytracenie.
Opublikowano
Jesli bylby to dwumas to slyszal bys to caly czas a nie tylko na jedynce. lozysko moze byc ale czy mozesz sprecyzowac ten "grzechot"czy jest on podczas jazdy na pierwszym biegu czy przy puszczaniu sprzegla ??

raczej na pierwszym biegu,gdy wciskam sprzęgło lub puszczam,teraz nie jestm pewny,a trudno mi to teraz sprawdzić,gdyż jestem w norwegi,a autko zostało w domu-a na wyższych nie ma tego problemu

Opublikowano
kolego,na poczatek poprawnie zatytuluj watek.

viewtopic.php?f=69&t=117886

jest to bmw e46 320d,rocznik 2004

skrzynia biegów sześcio stopniowa,190tys.km.przejechanych,po uruchomieniu silnika,a podczas wbiciu jedynki i puszczaniu sprzęgła jest ten hałas[może jest to grzechot lub trudno go opisać],na wyższych biegach nic się nie dzieje