Skocz do zawartości

320i Szyba kierowcy nie działa, centralny nie łapie 1 drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów ,od razu na wstępie powiem że jestem młody i zielony w temacie motoryzacji i techniki napraw dlatego zgłaszam się właśnie do was z prośbą o pomoc... Bardzo proszę o jak najprostsze odpowiedzi.

A więc zakupiłem samochód BMW e36 w wersji SEDAN (silniczek 2 literki) z 1995r. używam ją od około 2 miesięcy , ostatnio gdy otwierałem szybę nagle coś strzeliło i jak zamykałem szybę szła po skosie (w str.szyby czołowej) kiedy chciałem ją nakierować jak wciągałem ją do góry coś się stało i szyba całkowicie już nie reagowała na przycisk od podnoszenia szyby... Otworzyłem drzwi złapałem szybę z dwóch stron i na siłę ją docisnąłem żebym mógł spokojnie dojechać do domku. Chciałbym naprawić to jakoś, nie mam zielonego pojęcia od czego zacząć , jak dobrać się do mechanizmu...

2 sprawa dotyczy centralnego, otóż w prawych drzwiach z tyłu auta nie działa on, możliwe że to jakaś pierdołka w postaci zaśniedziałej elektryki czy coś podobnego? Czy mogę jakoś sam to naprawić? To samo stało się z zamykaniem drzwiczek wlewu paliwa (tyle że one działały od początku a drzwi nie).

Liczę na waszą pomoc z góry dziękuję

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

(jesli jeszcze tego nie zrobiles)wydaje mi sie ze,zeby dostac sie do mechanizmu to musisz niewatpliwie zdjac boczek z drzwi. :) i jak mowisz ze cos strzelilo to napewno zobaczysz usterke.

u mnie w coupe sa dwie srubki pod podłokietnikem tym na boczku,moga byc zaslepione wiec wyjmij zaslepki,reszta to zastrzaski. :norty:

polukaj tama napewno cos wypatrzysz. :cool2:

"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."