Skocz do zawartości

318i drgania wału napędowego po wymianie rozrusznika?? pilne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich chciałbym prosić was o pomoc... to moje pierwsze BMW e36 318 rok 1991 silnik M40, byłem ostatnio u mechanika aby wymienić rozrusznik, przy wymianie chyba poluzował śruby od skrzyni biegów aby dostać się do rozrusznika, gdy wyjechałem z warsztatu po jakimś czasie 2 sama potrafila mi wyskoczyć na luz a następnie czułem mocne drgania powyżej 2 tys obr. gdzieś w środku spodu auta, gdy skręcałem usłyszałem mocne pukanie wrzucilem luz i zjechałem na pobocze zgasiłem silnik, następnie go odpalilem na luzie dałem gazu było wszystko ok ale gdy wrzuciłem jedynke i chciałem ruszyc usłyszałem mocne walenie też w gdzieś po środku spodu auta i auto nie chciało ruszyć... Czy to jest wał napędowy ? Możecie ocenić koszta naprawy tego ?

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
najpierw wypadałoby wjechać na kanał i zobaczć czy mechanik nie dokręcił wału,skrzyni czy jeszcze coś innego.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Podpora skrzyninie dokrecona jedz do tego mechanika niech robi za darmo bo tak to 50 zl za samo wejscie pod auto sie nalezy :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D