Skocz do zawartości

320d problem z podłączeniem komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, byłem wczoraj u mechanika, gdyż w mojej e46 świecą się kontrolki od abs, asc i ręcznego, a do tego ostatnio padł prędkościomierz i ekonomizer. Człowiek w warsztacie miał program cdif i nie mógł się podłączyć do mojej bumy, ciągle wyskakiwał błąd w połączeniu. Wiecie coś może co może być przyczyną takiej sytuacji?

Kupiłbym sobie sam interfejsik do diagnozowania, ale szkoda wyrzucać kasy jak się nie podłącze do samochodu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a zaplon miales wlaczony? czesto ludzie zapominaja o zaplonie, nawet sami mechanicy. stoja mysla i mowia ze sie nie chce polaczyc :D

🙃🙃

Opublikowano
Możliwe, że gdzieś w instalacji samochodu uszkodzeniu uległa magistrala K (przerwanie lub zwarcie do + lub -). Zwarcie takie może być spowodowane przez uszkodzony jeden z modułów do niej podłączony. Mogłoby to tłumaczyć problemy z komunikacją i częściowo z panelem instrumentów.