Skocz do zawartości

[e46 323i '98] problem z ogrzewaniem/temp silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam następujący problem:

Gdy stoję na postoju/jadę i włączę nawiew ciepły to leci zimne powietrze dopiero gdy zacznę trzymać go na wysokich obrotach to dopiero zaczyna cieple powietrze lecieć. Od razu mówię, że płyn jest aczkolwiek wskazówka temp. silnika przekracza 90 stopni. Nie dzieję się to często tylko czasami i wtedy muszę wyłączyć silnik i poczekać az opadnie do 90, jak opadnie to odpalam i jade normalnie. Pomóżcie co to może być bo byłem u 2 mechaników i oni sami nie wiedzą... :?

Opublikowano

2 tyg. temu była wymieniana pompa wody/wisco i był odpowietrzany ukł na 120%

dlatego całkowicie zgłupiałem..jakieś inne przyczyny?

Opublikowano
Skąd wiesz że napewno jest odpowietrzony skoro nie podaje CI ciepłego powietrza na nagrzewnice, masz zapowietrzony układ na nagrzewnicy na 120 % :lol: bo nie leci Ci ciepłe powietrze a jak Ci już pchnie to powietrze to wtedy gotuje CI wode, wiem bo przez to przechodzilem :mrgreen: a węże masz pewnie twarde jak kamień a jak odkręcisz korek odpowietrzający to wylatuje z niego gotująca sie woda...