Skocz do zawartości

3XX Relingi do Touringa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przyjrzałem sie dokładnie dachowi mojego turasa z '99 i nie widze tam żadnych możliwości montarzu relingów. Czy istnieje prawdopodobieństwo, że fabrycznie nie zaistalowano miejsca do ich montarzu? Z tego co widziałem relingi na allegro są one wkręcane do dachu. Chyba, że są inne zaczepiane pod uszczelke między drzwami i dachem ?

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
widziałeś kiedys relingi zaczepiane pod uszczelkę?relingi są mocowane na stałe i trzeba wiercić dziury w dachu.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Bez jaj.Wiercic dziury w dachu,skoro są do tego fabryczne mocowania :mad2:

masz pojęcie o czym piszesz?masz dach z touringa i powiedz gdzie są te miejsca do montażu relingów?

jakiś czas temu był opis jak to zrobić (ale to było dawno)a serwisie można kupić szablon w których miejscach wiercić.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

Witam

Zalezy mi na relingach bo w lecie trenuje na rowerze a w zimie jeżdze na nartach i między innymi dlatego kupiłem kombi. Moze jeszcze ktos inny wypowiedzieć sie na temat wiercenia dachu w celu montarzu relingów ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Wie ktoś jak namierzyć te miejsca na śruby. U siebie odkręciłem podsufitkę i widzę, że mam przygotowane gwinty. Nie wiem jednak jak mam je namierzyć od góry dachu. Od dołu nie da się wiercić.

Opublikowano

najlepiej zdemontować podsufitkę i wiercić otwory, z szablonem łatwiej ale i bez da rade, ja u siebie próbowałem ale finalnie oddałem mechanikowi z wymiarami i już on się męczył.

Efekt rewelacyjny

pozdrawiam