Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukałem takiego tematu w tym dziale, jednak nic nie znalazłem.Pytanie może być lamerskie... Mam problem z ustawieniem godziny i daty. Na monitorze na dolnym pasku nie wyświetla się w ogóle godzina i data. Kiedy wchodzę w ustawienia/ wybieram format zapisu daty i godziny/ ustawiam prawidłową datę i godzinę/ zatwierdzam pokrętłem- na wyświetlaczu pojawia się godzina i data ale nie w normalnej formie tylko są wykreskowane czyli np.:

prawoidłowo:

11.05.2010 godz. 12.30

u mnie:

--.--.1999 godz. --:--

Co zrobić, żeby to ustawić?

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi dot. rozwiązania problemu.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Dzięki za zainteresowanie tematem. Spróbuje tak zrobić, aczkolwiek próbowałem już na milion różnych sposobów a urządzenie nie zapamiętuje godziny i daty. Na weekendzie sprawdzę i wtedy się odezwę !

Pozdrawiam!

Opublikowano

Aha byłbym zapomniał. Mam jeszcze jedno pytanie a zapewne będziesz znać odp. bo widzę, że masz "chomika" w opisie. Czy płyty z Carin z nawigacją będą działać na starym sofcie w MK II ? I czy można je wypalać np. 10x (u mnie w Magic ISO to najwolniejsza prędkość jaką da się ustawić). Sorki że pytam o to tutaj, gdzie mogę ew. przenieść ten wątek?

Pozdrawiam raz jeszcze !

• 1 rok później...
Opublikowano

Podbijam temat...

Problem cały czas nie rozwiązany. Ustawienia godziny i daty robi się w zakładce "Set". Po ustawieniu radio nie zapamiętuje ustawień...Czy istnieje jakieś podtrzymywanie pamięci w nawigacji MK2?? Może ono jest walnięte i jak je ewentualnie zdiagnozować?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Nikt totalnie nie wie o co może chodzić ? Przeszukałem zagramaniczne fora, nic na ten temat nie znalazłem. W instrukcji obsługi też nic takiego nie ma... Może wgranie nowego softu pomoże?! Jakieś inne pomysły?

Pozdrawiam!

• 4 lata później...
  • 1 rok później...
Opublikowano
U mnie jest bardzo podobnie BMW 525 1999r. Mogę ustawić czas i datę jednak po zamknięciu auta i powrocie po jakimś czasie czas jest taki jak w momencie gdy zamknąłem auto ? Co to może być dlaczego nie pamięta gdy jest zamknięty?