Skocz do zawartości

318i [e36] - Problem z wolnymi obrotami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, wam. Niedawno dokonałem wymiany przepływomierza, poprzedni prawdopodobnie był uszkodzony. Układ dolotowy był w ogóle nie szczelny, można powiedzieć że powietrze omijało filtr powietrza, praktycznie w ogóle był nie używany podczas pracy silnika. Kilka dni temu dokonałem wymiany przepływomierza wraz z tym zrobiłem porządek z układem dolotowym, wszystko jest szczelne jak należy. Od tego momentu zaczął się problem z wolnymi obrotami na gazie, nie sprawdzałem czy występuje on także na benzynie. Gaz podłączony jest do układu dolotowego przed przepływomierzem. Na postoju wszystko jest ok, silnik pracuje jak należy lecz gdy jestem podczas jazdy, po przekroczeniu 2-3 tysięcy obrotów, wciśnięciu sprzęgła i puszczeniu pedału przyśpieszenia silnik nagle gaśnie, obroty nie zatrzymują się w dolnym zakresie. Jeżeli puszczę gaz z około 1-2 tysięcy obrotów, obroty silnika zatrzymują się przy 900 czyli wszystko jest ok. Czy ktoś wie co może być przyczyną tego problemu? Próbowałem regulować gaz lecz o ile zrobiłem to poprawnie nie przyniosło to żadnego rezultatu.
Opublikowano
Kolego ściąg dolot powietrza przed puszką filtra - powinno pomóc. a regulacja u szpeca od dzwonków gazowych a nie samemu :/
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"