Skocz do zawartości

[e46] wyposażenie, regulacja swiatel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Prosilbym o odpowiedzi osob, ktore sa pewne na 100%.

Czy jezeli w wyposazeniu fabrycznym bylyu xenony, to jest jakakolwiek możliwosc, zeby byla tez regulacja ręczna (tym pokrętełkiem od regulacji wysokosci reflektorów)?

Nie wchodzcie w temat xenonow, tego ze ma byc samoppoziomowanie, spryski etc, bo to jest jasne. Mam po prostu mozliwosc obejrzenia niedaleko fajnej e46 z xenonem (wg vinu) ori..... oraz wlacznikiem swiatel wlasnie z istniejacym tym pokretlem.. Wlasciciel mowi, ze samopoziomowanie dziala po przekreceniu kluczyka, wiec sprawa wskazywala by na to, ze faktycznie jest komplet... ale kiego grzyba jest wlacznik swiatel z ta mozliwoscia regulacji... czy mozliwe, ze w ten sposob wyszla z fabryki? bardzo prosze o w miare szybka odpowiedz.

dzieki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W każdej e46 po przekręceniu kluczyków światła następuje "bujnięcie" świateł góra/dól ale nie jest to poziomowanie, a raczej test silniczków w lampach. Bez wchodzenia na temat ksenonów ..... jeśli ksenon to bez pokrętła, jak pokrętło to nie ksenon innej opcji nie ma, chyba ze auto z jakiegoś egzotycznego kraju pochodzi. Zawsze jest jeszcze opcja, że ktoś wymienił włącznik, który sie uszkodził na pierwszy lepszy.
Opublikowano

koledzy, wiem ze jest test silniczkow, wiem jak to jest zbudowane i jedynym wytlumaczeniem bylo dla mnie to:

Zawsze jest jeszcze opcja, że ktoś wymienił włącznik, który sie uszkodził na pierwszy lepszy.

ale na wszelki wypadek wolałem zapytac czy nie bylo mozliwosci, zeby z fabryki wyjechalo w ten sposob.

A gwoli wyjasnien- bylem, widzialem samochod- xenon jest fabrtyczny i widocznie z jakiegos powodu zostal wymieniony wlacznik swiatel... ale zeby ktos nie mial az tak pojecia i wymienial na byle co, to mozliwe tylko we wloszech...stamtad 320 pochodzi. Generalnie samochod bezwypadkowy (wg czujnika lakieru), ale przebieg to moim zdaniem gruuubo ponad 300tys. Stracilem tylko 3 godziny.

Opublikowano

A pomyślałeś, że może był zmieniony środek, tapicerka z innego auta?

Szwagier kupił ostatnio E39 sprawdziłem mu vin i okazało sie że powinna mieć czarną skóre a ma jasną.

Ma tez xenony i faktycznie z vin wyszło że fabrycznie.... ale w środku jest pokrętło do świateł. Tylko jeszcze taka dziwna sprawa. W inpie przy testach ten potencjometr normalnie działa czyli jest gdzieś podłączony ale światła się nie podnoszą oczywiście. I problem którego rozwiązać nie umiem: przy kodowaniu na światła dzienne pojawił sie błąd automatycznego ustawiania xenonów.... ale o tym już pisałem w innym temacie i nikt nie doradził.

Pzdr :)