Skocz do zawartości

BMW E30 - pytanie o klosze oraz wymianę.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Poszedł mi klosz w lampie z soczewką. Chciałbym go wymienić. Czy ktoś może mi powiedzieć, jakie wymiary ma klosz ale wewnątrz ? Chodzi mi o to, że mogę mieć klosz z lampek Hella z VW, ale nie wiem czy będą pasowały. Niestety na żywo przymierzyć nie mogę, stąd to pytanie.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Co za kombinacje :?

Ten Golf ma reflektor soczewkowy? Nie kojarzę takich lamp w Golfie.

Klosz do soczewki jest inny niż do zwykłej lampy.

Kup dedykowany do E30 klosz i nie podcieraj.. pdy szkłem.

Opublikowano
Do Golifiny były projektory Hella soczewkowe, klosze wyglądają identycznie jak w BMW, ale nic nie wiem o rozmiarach...Stąd to pytanie.
Opublikowano
W E30 ciężko wymienić jeden klosz (przynajmniej było tak u mnie ) dlatego kupiłem całą lewą stronę razem z plastikiem i wymieniłem nie ma co kombinować z reflektorami od golfa lepiej kupić oryginalne od bmw używane
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo z samych szkłem jest wiecej zabawy niż korzysci z tego płynace, Kup po 100 boschowskie szkła to e30 na soczewce (chyba nawet mniej jak 100) i masz oryginalnie, zabawy na 20minut a nie pół dnia. A po za tym skoro do beemki tak kombinujesz to nie chce widzieć tego całego druciarstwa który z pewnością jest na Twoim samochodzie :duh: :mad2:
Opublikowano

Nie masz pojęcia co mam w aucie, więc skąd ten komentarz ?

Oryginalnego klosza nie znalazłem (nowego) jedynie używane w cenach tragicznych, jak i tak spiaskowane że szkoda gadać.

Chłopaki, ile cm ma klosz w E30 ? Nie mam kurcze jak zmierzyć teraz dlatego proszę o wymiar od was.

Pozdrzwiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak ci napisałem nowy klosz 100 z haczyciem. Może na alledrogo nie ma takich części nowych ale ja mam. Jak chcesz to jutro mogę Ci sprawdzic ile dokładnie kosztuje taki klosz oryginalny do e30.

Jak ktoś chce robić kombincaje takie jak Ty to znaczy że w Twoim aucie raczej wszystko jest na drut i taśmę izolacyjną. Każdy kto powaznie podchodzi do tematu znajdzie bez problemu nawet całe lampy a nie zrobi druciarstwa.

Pozdro.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ACha trochę optymistycznie. Nowe szkło Hella 170/szt nowa soczewka Hella 170/szt. Przynajmnie tylę gdzieś u mnie by kosztowało.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a po za tym nowe szkła (ale same szkła bez ramki) są na allegro po 20-30 zł wiec naprawe nie wiem o kij Ci chodzi z tym golfem