Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam serdecznie! mam dosyć dziwny problem ze swoja e36.Samochód stał dość długo ok roku i teraz jak w końcu się za niego zabrałam to powstał problem tego typu,że auto po odpaleniu skrzypi. Dźwięk wydobywa się gdzieś z okolic silnika i jest to dość głośne skrzypienie (na tyle głośne,że ludzie się oglądają :roll: ) rytmiczne jakby jakieś łożysko ale mechanik powiedział,że to dotyczy silnika ale nie powiedział konkretnie co.Inni mówią,że to wałek rozrządu i w sumie każdy ma na ten temat inne zdanie.Dodam,że auto nigdy wcześniej nie miało takich dziwnych problemów i to "skrzypienie" ustępuje gdy auto się nagrzeje.Jeździ bez zarzutu.Z czym może być problem? błagam o pomoc.
Opublikowano
ten dźwięk bardziej przypomina prowdzenie sklepowego, metalowego wózka z nienaoliwionymi kółkami.Nie wiem jak to inaczej określić. :shock:
Opublikowano
jak już to "NAPISAŁAM" :lol: dzisiaj miałam odstawić auto do mechanika ale przed odpaleniem spryskałam kilka rzeczy WD40 i autko chodzi już cichutko więc to nic poważnego i mechanika odpuściłam. pozdrawiam : :cool2:
Opublikowano
...spryskałam kilka rzeczy WD40 i autko chodzi już cichutko więc to nic poważnego i mechanika odpuściłam. pozdrawiam : :cool2:

Hehe. To w sumie dalej nie wiesz gdzie tkwi przyczyna ?!

Psika się pojedynczo na element i sprawdza, wtedy można wyeliminować co konkretnie piszczało. :)