Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów jestem nowy na forum, piszę do Was z zapytaniem co może być przyczyną zapalenia się kontrolki poduszki i niezapiętych pasów. Dziwi mnie to iż auto posiadam tydzień, nie było nigdzie uderzone itp gdyż sprawdzałem je miernikiem oraz w ASO BMW. Autem jechałeł akurat do garażu i nie wiadomo skąd i dlaczego zapaliły sie te dwie kontrolki. Jechałem w pasach wszystko było ok a tu nagle takie cos...CO może być tego przyczyną? Czy może to być mata?:> bo kilka minut przed zapaleniem sie tej kontrolki wysiadła z samochodu kobieta...Jestem zły bo boje sie duzych kosztów w tak młodym aucie...(2007 rok). Dziekuje za wszelka pomoc. Pozdrawiam. Mateusz
Opublikowano
witam co do kontrolki pasow bedzie raczej wina maty gdzies moze byc przerwana ale sprobuj jeszcze kostke pod siedzeniem sprawdzic czy dobrze wpieta moze ona sygnalizowac taki blad dwoch kontrolek.pozdr
Opublikowano
Oki zaraz pójdę i sprawdze!podociskam ją rozłącze itp spróbuje nią poruszać mam nadzieje ze to coś pomoże...bo bardzo mnie irytuje gdy coś jest nie tak..chociaż mozna z tym jeździc wolałbym zeby było tak jak być powinno..
Opublikowano

Przerabialem to juz ;)

po wjechaniu w wieksza dziure zapalily mi sie wlasnie te kontrolki.

byla to jakas pierdoła przy akumulatorze, cos jakby zabezpieczenie podczas wypadku czy cos, nie pamietam dokladnie.

koszt naprawy o ile dobrze pamietam to 100zl

Opublikowano
Hmm własnie to mnie zastanawiało bo własnie wczoraj jak wyjechałem na ładny asfalt to przycisnałem do oporu (198km) i wjechałem w studzienke naturalnie zapaliła sie kontrola trakcji i zaraz właśnie ta ikonka...i kurcze martwi mnie to...Czy po podłączeniu na kompie wyjdzie ze to coś przy akumulatorze?Kolego może mógłbyś mi dokładniej napisać co tam poszło...?coś pękło?Urwało sie czy da rade to samemu zrobic?:> a może mógłbyś zrobić fotke czesci która sie zepsuła..
Opublikowano

pojechalem do speca od bmw, podlaczyl komputer i wszystko juz wiedzial, skasowal blad i umowilem sie z nim na nastepny dzien na naprawe tego czegos. (zalozyl jakies obejscie)

dokladniej nic nie wiem, na pewno da sie to samemu zrobic bo mowil ze to pierdoła na pol godzinki roboty, ale nic wiecej nie wiem jak to wyglada, co to dokladnie bylo...

tak czy siak warto jechac na kompa i sprawdzic co w aucie siedzi :)

Opublikowano
dlatego jade jutro podpiac auto pod kompa mam nadzieje ze wszystkiego sie dowiem i bede mial auto zrobione na tip top:) jak bede juz ogarniety z tym problemem napewno opisze cos sie stalo.pozdrawiwam.
Opublikowano
Witam ponownie koledzy jestem po podpięciu kompa, błąd skasowany okazało się że jakiś czujnik jak u kolegi wyżej sie rozłączył bo akumulator był troszke za luźno przymocowany). Dokładniej jakiś czujnik co odłącza akumulator podczas wypadku czy cos takiego:) ważne że już zrobione koszt 40zł podłączenie kompa:) więc dalej moge sie cieszyc i latac:) od razu humor lepszy. Dzieki z góry za wszelka pomoc.