Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z zaworami. Docieram zawory już około 8h :8) Koło 4h na wiertarce, spokojne obroty, zmienianie kierunku co chwile, odrywanie zaworu, czyszczenie, kolejna pasta... Jechałem 2,1,0 po tym zrobiłem test włożyłem zawory luźno do gniazd i zalałem rozpuszczalnikiem, to tylko na 1 cylku (tzn 2 zawory) trzymały reszta po chwili leciały jak z kranu... Kolejne 4h spędziłem na ręcznym docieraniu :roll: pasta 0 ja 2 cylindrze jest ok ale 3,4 to już nie mogę. Jak liczyłem to po zalaniu 4 cylindra po 7min było widać mokre... Podobnie jest na 3 cylku. Kolega mówi żeby składać i tak się doklepią idealnie. Chciałbym dodać ze powierzchnia gniazda i zaworu jest idealnie równa bez wżerów ! :? Co robić? Bo już na prawdę nie wyrabiam-4 cylek robiłem 3h :roll:

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. Proszę używać słownika w przeglądarce internetowej podczas pisania postów. mattiss

Opublikowano

Kolego ręczne docieranie zaworów to już nie ta bajka

tam musi być zachowana odpowiednia przylgnia aby zawory trzymały

jeżeli robisz na płasko to będzie lipa

gniazda i zawory muszą być podfrezowane pod odpowiednim kątem i dopiero dotarta przylgnia

trzeba oddać głowicę na maszynę

szkoda Twojej roboty