Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam problemik z moim BMW e36 2,0i 1993r ( niestety z gazem ) pewnego razu cos mi strzelilo autko zgaslo i od tej pory obroty mi faluja. A dokladniej odpalam autko i jak zimne jest to na paliwku chodzi normalnie ale nagrzeje sie i zaczyna sie kongo, obroty zaczynaja powoli falowac i tak coraz bardziej az faluja tak mozno ze gasnie a za to na gazie faaluje ale nie tak mocno. krokowy wymienilem i nic bylem na kompie i wykazalo ze mam jakies bledy na 1 i 4 wtriskiwaczu i 1 i 4 cewce a wiec wymienilem i nic i niewiem co to moze byc . czy moze byc to wina czujnika temperatury silnika??. prosze o pomoc!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jaki gaz? jeśli zwykły to miałeś tzw . "strzała" i znając życie przepływomierz Ci padł. Rozkręć rurę gumową między filtrem i sprawdź jak wygląda przepływka (w środku masz cienkie druciki, które nie mogą byc przerwane, jeśli są przyczyna znana). Zanim rozkręcisz sprawdź przepływkę na uruchomionym silnik, po prostu odłącz kostkę i zobacz czy jest jakakolwiek reakcja silnika na Twój ruch, jeśli nie ma tzn. przepływomierz do wymiany...

ps.

strzelania unikniesz jak zamontujesz porządną, sekwencyjną instalację gazową, w przeciwnym razie, jak to mówią nie znasz dnia ani godziny...