Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mąz kupil mi autko na dojazdy do pracy i kazał o niego dbać wiec chce sie cos dowiedziec o nim.Te auto to 520i 150 koni kombi 2,0 na gazie

Auto gasnie mi głównie przy cofaniu i jak z dużych obrotów na luz biorę, jak do świateł dojezdzam, na bezynie tego nie ma, gaz mam na gwarancji byłam sie pytac Pana od gazu i mowi ze ten model tak ma :oops: .

A i jeszcze od kilku dni (niewiem czy wczesniej też było a ja tego nie słyszałam czy moze tak ma byc) takie systematyczne subtelne pukanie jak autko jest włączone i jest na luzie, bo jak jade to nie słychać, czy to tak ma byc? czy mam podjechac do mechanika?

A i jak go gazuje podczas mijania tak do 4,5-czasem 5 tyś obrotów to oprócz spalania moze sie stac cos złego naprzykład zatrzec silnik czy coś wczesniej jezdziłam dislem passatem i te obroty nie musiały być az tak duże wydaje mi sie ze sie szybciej zbierał mimo ze był tylko 1,9. to narazie tyle jak coś sobie przypomne wiecej to zapytam.

Ps. czytałam w innych postach ze światełko od tylniej klapy szaleje mi tez potrafi się światełko włączyć ale też samo sie wyłączy tak wiec nie martwi mnie to to pierdołka bardziej martwi mnie że gasnie

ale nasmarowałam bozżzze ja tak zawsze mam

pozdrawiam Marika

Opublikowano

no coś ty chłop ma zakład przed starogardem taki przy gównej ulicy wjazdowej od niego kupiłam auto wiec pewnie chciał mnie spławic

no coz spróbuje podjechac gdzies jeszcze polecacie coś w okolicy elbląga

Opublikowano
podczas mojej rozmowy z gazownikiem tez tak stwierdziłam na co pan odpowiedział że bmka fabrycznie nie jest autem jeżdzacym na gazie ale jak chce się taniej jeżdzic to musze znosic pewne niedoskonałasci i ze wiekszoś aut tak ma trzeba umiejętniej jeżdzic a dodam ze nigdy nie jezdziłam na gazie wiec sie zawinełam i pojechałam do domu nie chciało mi sie panu tłumaczyc ze prawko mam od 10 lat z czego 7 jezdz bardzo intensywniw co prawda od miesiaca dopiero bmw ale auto to auto myslała ze czy na gazie czy disel to to samo najwyzej spalanie nie te
Opublikowano

Skoro gaz masz na gwarancji to jedź do cymbała i go zdrowo opierdol. Najlepiej pojedź z dużym facetem wtedy oni nie dyskutują. A jak ci tego nie zrobi to powiedz ze pojedziesz do dobrego gazownika a on zapłaci za tą fakturę. Technologia gazu też idzie do przodu i generalnie w kierunku aby nie było żadnych problemów. Pewnie spieprzył coś z wolnymi obrotami albo reduktor ciśnienia nie trzyma i tak się dzieje.

Musisz pojechać do gościa i być stanowcza, najlepiej weź dużego brata czy też szwagra czy kogoś kto będzie się znał.

Opublikowano

Marika - tak jak już pisali wcześniej koledzy - trafiłaś na barana a nie gazownika. Chyba mu się od tego LPG już mózg zagazował. Jeśli na benzynie chodzi git a na LPG się kwasi to ewidentnie coś jest ...... z instalacją. Może założył nieodpowiednią instalację do tego silnika, może coś nie wyregulował jak trzeba, może jakieś ustawienia instalki są zwalone ale tak czy inaczej nie ma czegoś takiego jak stwierdzenie, że "tak ma być, bo BMW nie jest fabrycznie przystosowane do gazu". Jeśli instalka jest zrobiona dobrze to NIE MA PRAWA nic gasnąć itp. Tak więc zapakuj do auta kogoś dużego i podjedź do tego cymbała a na 99% gość nagle stwierdzi, ze faktycznie gdzieś dał ciała i to tylko kwestia dobrego ustawienia.

Pzdr.

Opublikowano

Macie rację podjadę jeszcze raz byłam wczoraj w elblągu u Pana który dośc długo zakłada gaz i tak pobierznie wytlumaczył co jest nie tak

jest z tym dlużo zabawy koszt naprawy na 300 stówki wyliczyl i mowi tak jak wy żebym podjechała do gwarancji i przedzwoniła a on mu powie co jest nie tak ! Powiedzial też ze instalacje mam najlepszą wstawioną jaka moze byc wiec moze cos z tego bedzie :D . cieszę się bo juz myslalam jak by tu rok przejezdzic i bmke sprzedac bo żle sie teraz jeżdzi a miał być tak fajnie , czas pokaze :) DZIEKUJĘ za ODPOWIEDZI