Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panowie, zastanawiam się nad oklejeniem mojej buni [kolor biała perła z carbonową maską i dachem]. Czy ktoś z Was robił coś takiego, czy jest sens, czy wiąże się to z uszkodzeniem auta przez kniotków w firmie wykonującej taka usługę, no i na koniec ile wynosi koszt tej rozpusty :) ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Robił to m. in. kolega TUDM, możez do niego napisać (widziałem auto na żywo i wygląda to wielce ciekawie). Na zlocie e46fest firma zajmująca się oklejaniem prezentowała taką operację na żywo i nie widziałem tam żadnej niebezpiecznej inerencji w auto.
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Moje auto prwdopodobnie w przyszlym tygodniu idzie na oklejanie - kolor bialy mat lub blyszczacy ( jeszcze nie zdecydowalem) i czarny blyszczacy dach + kilka szczegółów w carbonie , widzialem wersje e90 czarny mat i wygladalo ciekawie tylko trzeba myc szamponami dla dzieci bo ponoc jako jedyne nie zawieraja amoniaku O_O

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
no i na koniec ile wynosi koszt tej rozpusty ?

Jutro spytam kolegi ktory handluje karbonem(sciaga cale bele z Tajwanu) :) wiec dam znac ile to u niego kosztuje.

Ja bede oklejal karbonem kilka drobnych elementow w A-klasie(kolega zrobi mi to za friko w ramach reklamy produktu :D) poniewaz w MB chcieli zaoszczedzic na materialach i okleili np.ramki w dzwiach jakims gownianym materialem ktory sie odkleja :shock:

Pzdr,Kwiatek

• Zarejestrowani
Opublikowano
Oklejanie folią całego autka to koszt miedzy 2000-4000zł zależy jaki kolor/fakture będziesz sobie życzył i jakie trudności/jak duże autko będzie.

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Wypowiadacie się że widzieliście, że będziecie robić..., bardziej swoje pytania kierował bym do os. które już miały z tym do czynienia tzn; np: czy detale, klamki, oświetlenie, szyberdach są demontowane? Jak to wygląda z drugiej str tzn czy łatwo jest to usunąć i czy lakier nie jest cały w kleju ?
Opublikowano

Taka folia wytrzymuje ok. 6-7 lat naklejona na samochodzie. Wydaje mi się że samemu zrywać takiej foli nie ma co , jedynie w zakładzie .

Ważne żeby nie cieli ci folii na samochodzie , żeby pózniej po oderwaniu foli nie było widać śladów od nożyka .

Jezdziłem chwilkę audi s8 2008 rok oklejona na białą perłę z czarnym dachem , zero problemów nawet przez myjnie automatyczną przechodzi bez problemu .

Lakier pod folią nie powinien się zniszczyć ( wyblaknąć ) lakieru stan powinien być bez zmian .

Opublikowano

Witam :)

Jesli ktos z Szanownych kolegow zdecydowalby sie na karbon moj kolega na dana chwile ma czarny,srebrny i za niedlugo ma byc tez kameleon(mieni sie pod wplywem swiatla)

Cena w granicach 80zl byc moze nawet mniej za m2 czarnego i srebrnego,kameleon cena jeszcze nie ustalona.Ten sam karbon pracownik kolegi sprzedaje na allegro po 150-160 zl

Jezeli ktos bylby zainteresowany moge dac namiar na jego firme.

Pzdr,Kwiatek

Opublikowano

Ja właśnie zastanawiam się nad oklejeniem samego dachu i lusterek carbonem :roll:

Kwiatek1901 podaj mi namiar na Twojego kumpla.

Pzdr.

Opublikowano

Hmm jeśł zdecydowałbym się na taką opeację, to powierzyłbym auto komuś kto ma doświadczenie w tej branży, ale do Kobierzyc mam kawałek drogi :) (mówię tu o www.zmianakoloruauta.pl), wśród prac, które wykonali jest X6 z Lublina, widziałem to auto z bliska i wygląda rewelacyjnie :shock:, są jakieś firmy godne poelcenia bliżej Lublina?

Pzdr.

Opublikowano
Czarny mat?

A wiec specjalnie sie przejechalem dzis do kolegi zeby Was w blad nie wprowadzac :)

Czarnego karbonu sa dwa rodzaje blyszczacy i powiedzmy matowy ale jak dla mnie nie jest to do konca na 100% mat.

Kolega mowi ze to jest karbon wiec nigdy nie bedzie mat na 100% niemniej jednak wyglada ok.Ma tez rozne folie :)

Kwiatek1901 podaj mi namiar na Twojego kumpla.

Firma kolegi nazywa sie AZ CARPOINT (dystrybutor na Polske carpointa) i miesci sie w Bialymstoku.Wlascicielem jest Zdzisiek Biernacki i siedzi w branzy okolo 20 lat.Jest to niesamowicie konkretny facet ktory gowna nie wcisnie:wink:Mozecie sie smialo powolac na mnie :) +48 691 663 475

Pzdr,Kwiatek

Opublikowano
Podziękowawszy

Nie za ma co :wink:

Zdzichu nawet jezeli czegos nie ma jest to w stanie sciagnac na specjalne zamowienie w rozsadnej cenie :wink:wystarczy go tylko spytac o konkretna rzecz :)

Dla mnie tarcze i klocki Rotora :cool2: sciagnal ze stanow w ciagu 7 dni gdzie koledzy czekali nawet po pare miesiecy :8)

Pzdr,Kwiatek