Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, posiadam w moim E60 2006r bi-ksenony skrętne. Problem w tym, że podczas jazdy w nocy, światła mijania świecą ewidentnie za nisko. Poczytałem trochę o tych światłach w paru tematach, i spróbowałem podwyższyć je ręcznie na imbusach. Moje pytania brzmi, czy same z powrotem się nie wypozycjonują? Jeśli nie, to na jaką wysokość ustawić aby nie oślepiały innych kierowców? Z góry dzięki za odpowiedzi :wink:
Opublikowano
"0" ustawiasz na przyrządach np. na stacji diagnostycznej a resztę robi układ poziomowania - czyli w zależności od obciążenia ustawia lampy do tego "0".
Opublikowano
Ustawiłem mniej więcej samemu i widzę, że się podniosły ale nie wiem czy tak można zostawić, bo to wszystko jest "na oko" :P Wizyta na stacji diagnostycznej obowiązkowa?

Człowieku, każdy diagnosta zrobi Ci to na tip-top za 10-20zł więc nie ma sensu robic tego na oko!

No z tym bym polemizował... u mnie co jeden diagnosta poprawiał po poprzedniku... ogólnie niby banalna sprawa ustawienie świateł na przyrządzie no ale jak widać, też trzeba umieć to zrobić, może co innego jak ktoś podjedzie fiatem 126p.. ale w naszych BMW to nie jest takie łatwie.. Ja poprawiałem po diagnostach sam 'na ścianie' i wkońcu świeciło jak należy, nie oślepiając przy tym innych użytkowników drogi. Obecnie mam nowe lampy, które były ustawione fabrycznie i jest git.

Pzdr.

Opublikowano

Jak wywalamy klapki z kolektora to jesteśmy "mądrzejsi od inżynierów BMW" i można nami gardzić ale jak ustawiamy światła na ścianie, poprawiając diagnostę i jego urządzenia to jesteśmy... (sprytni?)

Sorry ale ja tego nie kumam.

PS. jak wydam 15zł na diagnostę i uważam, że nadal światła źle świecą to wracam do niego albo jadę do innego i wydam znów 15zł... A ustawianie świateł na ścianie... sorry ale to tak, jakbyś w dzisiejszych czasach sam zdejmował łyżkami opony z felg.

Opublikowano

No jeśli diagnosta NIE POTRAFI ustawić świateł na przyrządzie, to wybacz.. Tak własnie jeździłem jak głupi baran do jednego i do drugiego i każdy po sobie poprawiał.. a koszty paliwa? Nawet nie liczyłem ile wyniosło mnie ustawienie świateł :duh: :lol: i gwarantuję Ci, że moje ustawienie świateł na ścianie (wg prawidłowej odległości i zachowania wszelkich parametrów) było ustawione wzorcowo, tj. ja widziałem w nocy i tym samym nie oślepiałem innych.

Z resztą tak jak napisałem, teraz mam nowe lampy ustawione fabrycznie i jest git.

Pzdr.