Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodaje sie Tyle co producent zaleca. Każdy producent zaleca inaczej.

hmmm jak czytam niektóre posty w Tym temacie to nie wiem jaki lakiernik Powiedział koledze aby nie myć metalica myjką wysoko cisnieniowa :D :D :D :D :D :duh: :duh: :duh: :duh: Rany boskie Ludzie :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: Takiego lakiernika to jedynie powiesić za jaja że tak powiem to nie lakiernik to paprak rany :shock: :shock: .

Też już spotykałem sie właśnie z takimi lakiernikami co po tyg lakier odpadał wszystko bierze sie z oszczednośi a przede wszystkim z niewiedzy lakiernika i tego ze uczy sie od kogoś nie wykwalifikowanego a później sa takie przypadki jakie sa. Auto bym oddał na reklamacje w takiej sytuacji a jakby nie przyją skierował bym sprawe do sądu to już sa jaja co ludzie robia i jeszcze taki kit komuś wciskać WSTYD :mad2: :mad2:

Opublikowano

Czarny akryl z pastą matującą zrobił grudki w farbie i wyszła kaszana.

Czym to zedrzeć bo papier zalepia jak guma.

Zrezygnuje z czarnego matu na aucie bo w garażu przy 5* takie czary sie porobiły i zgrudził sie lakier.

Tak kolega co podpatruje u lakiernika powiedział.

Może są jakieś dobre motipy spraje co sam se sikne w macie bo lakier błyszczący moze pociec na zacieki.

Auto juz 3 miesiące stoi rozebrane i pomysłu mi brak jak go skończyć aby wstydu nie było pod remizą.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ludzie widze że tylko jedna osoba ma w tym temacie pok

jęcie. Lakiery metaliczne można myć myjką ciśnieniową i nic im nie będzie, jeżeli był malowany w niskiej temperaturze bądź za bardzo przyschła wcześniejsza warstwa to będzie odchodził a nie myć auta po malowaniu miesiąc czy dwa to naprawdę ciekawe. Ja często myję po 24h i nic im nie jest jak jest ciepło. A pyłki w lakierze mogą się zdarzyć w fabrycznym lakierze

Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina