Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
siemanko. mam e34 z silnik 3.0 188KM a chcialbym wrzucic 2.5 24v czy to wogole sie bedzie oplacac? tzn osiaga czy spalanie to napewno sie poprawi :) ale chodzi mi o cene tej zamiany? duzo zabawy z tym bedzie?
Opublikowano

Taka wymianka będzie kosztowała i to sporo...

Raz, że m50b25 w dobrym stanie osiągają dość wysokie ceny, dwa, że przy przesiadce z V8 na R6 będzie Cie czekało sporo innych zmian. Skrzynia i wał, półosie, wiązka, komp, osprzęt silnika praktycznie cały, komp...

Osiągi bedą praktycznie takie same, m50b25 ma niby więcej koników, ale za to V8 ciagnie od nizszych obrotów.

Opublikowano
że przy przesiadce z V8 na R6 będzie Cie czekało sporo innych zmian.

Moje BMW: e34 530 89r.
to rzedówka 6`cio cylindrowa, silnik M30B30.
Opublikowano
napisz co siedzi pod maską bo V8 mają ponad 200 KM a ty napisałeś ze masz 188. podejrzewam że masz 6 cyl. ale tylko 2 zawory na cylinder. no a ten 2.5 litra ma tylko 4 KM mocy więcej więc żadnej porażającej róznicy w osiągach nie bedzie. prostszym rozwiązaniem i podejrzewam że tańszym bedzie poprostu zakup innego egzęplaża tylko właśnie z tą v8
Opublikowano
Osiagi będą bardzo podobne jak nie identyczne,530 ma większy moment,fakt że troche większe większe spalanie. Wg mnie szkoda zachodu na takie coś. Zostan przy M30,jak masz zadbaną-jest ok.
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...