Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

niedawno zakupiłem E46 320d rok 99 mam tam radionawigację (chyba tak to się nazywa) w opisie wyposażenia jest opisane:

• Radionawigacja (z zakładu): BMW

• Radio / Kasetowe: BMW

a wygląda to tak

http://img138.imageshack.us/img138/3673/beztytuucjr.th.jpg

w bagażniku natomiast po lewej stronie za taką klapką jest coś wielkości czytnika płyt do komputera z opisem navigation coś tam i miejscem do wsunięcia płyty teraz proszę o informację czy jeszcze gdzieś można dostać w miarę aktualne mapy na płycie CD lub ściągnąć z neta - bo wątpię czy czytnik który mam zamontowany w bagażniku czyta DVD

oraz ogólną informację na jakiej zasadzie to urządzenie działa bo średnio chce mi się wierzyć że samochód z 99 roku ma zamontowany odbiornik GPS a jeśli tak to jak można coś wyświetlić na takim małym 2 kolorowym monitorku :>

Edytowane przez Trax
Opublikowano

Cześć,

w bagażniku masz czytnik cd do nawigacji - podobno można kupić ori płytke z mapami, na pewno można ściągnąć z sieci. Samochód ma odbiornik gps a nawigacja działa w ten sposób ze na tym małym ekraniku pokazuje strzałkę kierunku lewo, prawo, prosto itp oraz odległość do manewru (jeśli mnie pamięć nie myli) oraz do tego głos z instrukcjami - u mnie był angielski.

W tytule wątku masz e64 zamiast e46 a w treści 230 zamiast 320 chyba.

pozdrawiam

Opublikowano

dzięki za poprawienie błędów tak to jest jak się pisze na szybko ;/

na forum widzę niestety tylko do ściągnięcia płyty dvd do nowych nawigacji :(

Opublikowano

Kolego!!

Poczytaj ten wątek a będziesz wszystko wiedział, na szybko to nic się nie da zrobić.

viewtopic.php?f=91&t=88508

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
bo średnio chce mi się wierzyć że samochód z 99 roku ma zamontowany odbiornik GPS a jeśli tak to jak można coś wyświetlić na takim małym 2 kolorowym monitorku :>

uwiez ze mozna i to calkiem przyjemnie, poczytaj troche:

viewtopic.php?f=91&t=121964&p=858556

zycze milej jazdy z monochromatyczna navi bmw :D

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....