Skocz do zawartości

Jaka jest temperatura robocza m62?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!! Wczoraj zauważyłem że w czsie spokojnej jazdy ze temperatura ze 108 stopni potrafi stopniowo spaść do 93 i utrzymuje się tak do ponownego uruchomienia silnika.Ppotem znowu rośnie rośnie do ok 106-108. Z tego co mi wiadomo to temperatura powinna oscylować przy spokojnej jeździe w granicach 108. Czy taki spadek w trakcie spokojnej jazdy jest czymś normalnym?

Z góry dzięki za odp.

Pozdrawiam Paweł.

Opublikowano

Witam.

W M62 termostat otwiera się przy 105 C. Więc na wolnych obrotach powinna się tak trzymać. Jeśli wprowadzisz auto w ruch Wisco chłodzi płyn i pewnie schładza do takiej temperatury. Mi w M73 waha się od 90 do 100 ale termostat otwiera się przy 90C. Wydaje mi się że objaw chyba normalny chociaż niech wypowiedzą się użytkownicy M62. Pozdrawiam

...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

To normalne zjawisko w silnikach ze sterowanym termostatem, a taki masz zamontowany. Moje M73 też oscyluje pomiędzy 92, a 108C

Pozdrawiam