Skocz do zawartości

320i rzuca silnikiem i zapala się kontrolka ASC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek chciałbym się przywitac.

A teraz co leży na rzeczy

jadę sobie autkiem kopiłem je wczoraj E36 320i wracałem jakieś 100km w tym cześć nasza A4 wiec... i w pewnym momencie strasznie telepie (szarpie autem około 130km/h) przyhamowałem i jedzie sie spoko rozpędzam auto przy około 120 znowu szarpie... zauważyłem ze świeci się kontrolka z kontroli trakcji stale naciskam przycisk i nie gaśnie... jadę dalej 100 znowu to samo... zjechałem na stacje zgasiłem auto zobaczyłem czy czasem jakimś cudem kola się nie odkręcają ale nic... jadę dalej wsjo spoko 150 i znowu telepie i zapaliła się kontrolka z k.trakcji... dzisiaj rano jadę z pracy but na jedynce i znowu świeci sie ta kontrolka... wyczytałem na forum ze przyczyna może być zawieszająca się linka... czy słusznie woskuje ?? i czy to przeraźliwe telepotanie to wynik jakiegos trybu awaryjnego czy dzialasnie ASC?? czy moze jaka poważna usterka ?? a ha dodam ze za każdym razem jak telepotalo autem lekkie przyhamowanie uspokajało sytuacje

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss