Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

staram się głównie czytać forum ale z tym nie mogę sobie poradzić... Kupiłem E46 330d ok 3 tygodnie temu. Wymieniłem mu wczoraj olej na Castrol SLX Professional 0W30 (był polecany na forum) + wszystkie filtry. Mechanik podłączył komputer do gniazda i skasował OIL SERVICE przy wyniku -5000 km. Zaświeciło się INSPEKTION 22000 km. Problem polega na tym iż wartość ta nie maleje... OIL SERVICE rósł co 50 km, zrobiłem teraz ok 85 i nic się nie ruszyło... Czym to może być spowodowane?

Opublikowano
Witam,

staram się głównie czytać forum ale z tym nie mogę sobie poradzić... Kupiłem E46 330d ok 3 tygodnie temu. Wymieniłem mu wczoraj olej na Castrol SLX Professional 0W30 (był polecany na forum) + wszystkie filtry. Mechanik podłączył komputer do gniazda i skasował OIL SERVICE przy wyniku -5000 km. Zaświeciło się INSPEKTION 22000 km. Problem polega na tym iż wartość ta nie maleje... OIL SERVICE rósł co 50 km, zrobiłem teraz ok 85 i nic się nie ruszyło... Czym to może być spowodowane?

INSPECTION i OIL SERVICE nie spada w trybie ciągłym - spada tak skokami po 100km, czasem po 50km. może się ruszyć dopiero jak zrobisz kilkaset kilometrów.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odliczanie nie idzie cały czas tak samo, czasem komputer przyspiesza jesli autko jest eksploatowane w cięższych warunkach i gdy inspekcja dojdzie do 0 to moze sie okazac ze faktycznie zrobiłeś od wymiany oleju 15 tys a nie jak początkowo pokazywało 22 tys. tak ze wszystko masz ok.
Opublikowano
Nie miałem problemu z tym jak szybko ucieka tylko że wogólę się nie zmieniło. Wychodziłoby jakby samochód wogóle nie jeździł... Zobaczymy za parę dni jak kilometrów przybędzie :)