Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejny hidowiec na Polskich drogach :( lepiej śmigaj z błędami bo duże są szansę że policja zmusi cię do zmiany na zwykłe zaróweczki zabierając ci dowodzik rej .

A tak odpowiadając na pytanie na allegro masz sprzęcik który montuje się przy przetworniach i nie pokazuje błędów . Kasowanie ci nic nie da bo za chwilkę znowu wyskoczy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolejny hidowiec na Polskich drogach :( lepiej śmigaj z błędami bo duże są szansę że policja zmusi cię do zmiany na zwykłe zaróweczki zabierając ci dowodzik rej .

A tak odpowiadając na pytanie na allegro masz sprzęcik który montuje się przy przetworniach i nie pokazuje błędów . Kasowanie ci nic nie da bo za chwilkę znowu wyskoczy

No to mu doradziłeś :cool2: jak mu zabiorą dowód to jego sprawa kolego. Nic nie montuj przy żadnych ksenonach, wystarczy podłączyć laptopa z ncs expert zczytać LCM i zmienić wpis o sprawdzanie żarówek świateł długich. 10 min. roboty i do 50 zł

• Zarejestrowani
Opublikowano

A nie wpadłeś na to , że kolega np, zrobil to samo co ja tylko wsadził ORI lampy z ORI zarówkami i ORI przetornicami i chce to po prostu zakodować?? Musisz się od razu od HID-owców wyzywać ??

Pomyślunku troszkę kolego, najpierw się dowiedz co i jak a potem "BRYLUJ" elokwencja i marnym dowcipem.

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
A nie wpadłeś na to , że kolega np, zrobil to samo co ja tylko wsadził ORI lampy z ORI zarówkami i ORI przetornicami i chce to po prostu zakodować?? Musisz się od razu od HID-owców wyzywać ??

Pomyślunku troszkę kolego, najpierw się dowiedz co i jak a potem "BRYLUJ" elokwencja i marnym dowcipem.

Dołożony xenon , nie uznawał bym tego jak oryginalny ! . Jestem przeciwny xenon HID bez soczewki , i będę to tępił jak jeden z drugim nie widzi , jak oślepia innych . Tylko myśli o sobie . :duh: nie mowie ze Marks2004 tak właśnie zrobił . Ale po jego opisie na to wychodzi , to jest właśnie to że nie umieją zakładać tamatów i dokładnie opisywać o co chodzi . Tylko po 5 czy 10 poście wychodzi dopiero "aaa chodziło ci o ..." . Bo zakładając temat ciężko jest napisać mam takie i takie lampy , to i to zamontowane , może coś jeszcze potrzebuje , gdzie zakodować itd. W zakładaniu nowych tematów nie ma ograniczeń do tylko jednej linijki . Sam dokładałem do swojej "jedynki" fabryczny xenon . Oryginalne kompletne lampy , modułu , przełącznik , poziomowanie i programowanie . Jak nie wiedziałem czegoś pisałem o problemie i na jakim etapie montażu jestem .

Jeżeli kolega dołożył by fabryczny xenon to napewno chwalił by się jak ty przy każdym wyrazie że ma ORI :) .

Jak masz oryginalne lampy z xenoem to nie musisz nic dokładać tylko kodowanie.

Opublikowano
Kolego mam ori xenony z bmw e90 kupiłem je bez przetwornicy i żarników d1s chciałem przyoszczędzić i założyłem hid ale nie pasuje mi to chce zrobić tak jak jest w ori czyli ori przetwornica i żarnik d1s ! jak narazie wpakowanego mam tam hida na d2s ale czasem sie nie zapala jeden albo drugi i postanowiłem przed zimą zrobić tak jak sie "należy" czyli do moich oryginalnych lamp założyć ori przetwornice i żarniki + programowanie to mi wystarczy chce po prostu nie mieć błędu i żeby xenon odpalał sie tak jak należy :) rozumiesz ? tym razem sie pomyliłem w e90 hid nie zdaje egzaminu tak jak w e46 może mniej elektroniki i tam było ok ale tam też używałem ori lamp nie kupuje nigdy Depo sonarów itp wynalazków zawsze robię tak jak ma wyglądać w ori a po prostu pakowałem tam hida co w e90 jest błędem bo chyba że przetwornice Hid za 900zł podobno nie pokazują błędu ale ja już nie chce sie w to bawić i chce mieć jak w ori ;) a pytanie dotyczy gdzie mogę na śląsku usunąć błąd jak już dokupię sobie przetwornice i żarniki
Opublikowano
Nareszcie ! :) . Zapytaj w serwisie może oni ci pomogą nie zdzierając dużo :) . Powiedź że chodzi tylko o wkodowanie lamp i tyle . Najezdzisz się naszukasz a okaże się że w serwisie najtaniej .
Opublikowano
a dodatkowe przewody do wiazki zostaly dolozone? tak gwoli scislosci to po co programuje sie ksenony, chodzi o to zeby nie swiecil sie blad przepalonej zarowki??
Opublikowano
jest jeden przewód co prowadzi do przetwornicy żeby ją zasilić i jest jeden co prowadzi z przetwornicy do żarnika wiec mam chyba w zasadzie komplet wystarcy mam nadzieje kupić przetwornice i żarniki tylko teraz gdzie najtaniej bo jak narazie widze po 300zł za sztukę przetwornice i 95zł za żarnik ;/
Opublikowano
Ja do swojej e87 wkładałem kompletny oryginalny xenon , kompletne lampy , przełącznik , moduł oświetelnia oraz poziomowanie . Brakuje jeszcze sprysków ale na to przyjdzie czas ;) . U mnie do lamp należało doporawdzić drugą masę do kostki lamp , ponieważ lampy nie świeciły , ringi też nie świecą po podłączeniu kostki do lampy . Przewody od ringów należało podłączyć osobno . Tak wyglądało w jedynce , i tak samo może być w e90 bo instalacja dużo się nie różni.
Opublikowano
Ja zakupiłem ori lampy i mi wszystko świeci tzn ringi , długie i kierunek wiec tylko xenon jeszcze hid który zamontowałem świeci ale wariuje czyli raz prawy albo lewy albo oba taki toto lotek :D wiec postanowiłem zadbać o ori przetwornice i żarniki i będzie już ok no i jeszcze tylko ten błąd i będzie cacy jak chce ;)