Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam w kwietniu 2010r wjechałem lewym przednim kołem w dziure(niby nic nie uszkodziłem).Ale po tygodniu czasu zaczęło sie coś dziwnego dziać i przy kręceniu kierownicą w lewo robił sie duży opór(tak jakby nie było wspomagania)Kręcąc w prawo było wszystko ok. W warsztacie stwierdzili że przekładnia dostała i listwa sie skrzywiła więc kupiłem używaną przekładnie+nowy olej i po wymianie było wszystko super do teraz :cry: Objaw jest ten sam kierownica w lewo chodzi ciężej :mad2: Zauważyłem że przy skręcaniu w lewo jakby mi wciągało kierownice do środka(do przodu auta) ale niby krzyżak był ok :!: Proszę o wasze rady Edytowane przez bartezzm
Opublikowano
no chyba nie masz wyjścia jak sprawdzić cały zawias z tej strony która wpadła w dziurę,bo jeżeli czujesz że kierownica nie pracuje tak jak trzeba to któryś element jest krzywy(wahacz,amortyzator itp)
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
no chyba nie masz wyjścia jak sprawdzić cały zawias z tej strony która wpadła w dziurę,bo jeżeli czujesz że kierownica nie pracuje tak jak trzeba to któryś element jest krzywy(wahacz,amortyzator itp)

zawieszenie po wjechaniu w dziure było sprawdzane i była tylko skrzywiona listwa w przekładni więc kupiłem używke przekładnie i przez prawie pół roku był spokój.Dodam że auto nie ściąga :(