Skocz do zawartości

Problem z odpaleniem e30 m40 92r. touring

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

J.W. Jest problem z odpaleniem...do wczoraj auto jezdzilo wysmienicie... a wczoraj po krótkiej rundce auto po zgaszeniu juz nie chciało odpalić, tzn. odpalał do 500 obrotow i po sekundzie gasł tak jakby nie dostawał benzyny/gazu... sprawdzilem to, gazu mam 1/4 zbiornika i benzyny z 10l w baku (tak awaryjnie)... Zostawiłem go na noc i dziś ponownie próbowałem go ruszyć na benzynie i na gazie ale nic z tego, nie chce się załączyć. Rozrusznik kręci, prąd dochodzi, akumulator sprawny filtry i oleje wymienione 200km temu, bezpieczniki wszystkie sprawne... (czytałem ze to moze byc problem imobilajzera/centralnego ale nie mam takiego rarytasu więc wykluczam to)...Czy to mogą być przewody przy cewce ? Możecie pomoc?

Opublikowano
sprawdź kolego przepływkę, czy klapa się nie zacięła poszukaj lewego powietrza w dolocie, pomierz czujnik położenia wału korbowego kręcąc kołem zamachowym, z najgorszych rzeczy to zdejmij osłonę paska rozrządu....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1o litrów w baku e30 to troche mało, zalej z 10 jeszcze i zobacz wtedy. Ja bym obstawiał ze coś z paliwem lub z podcisnieniem, Przewody to by odpalił i by raczje chodził, nierówno ale by chodził a nie gasł. Możesz na gazie odpalać?? Jak kolega wyżej wspomniał sprawdz przepływkę. Nie miałeś jakiegoś strzału przy odpalaniu na zimno???
Opublikowano

nie bylo zadnego strzalu na zimno jak odpalałem, a na gazie nie mogę również odpalić. A filtr paliwa ? może się zapchał? Przepływkę będę zaraz sprawdzać i filtry i kable, napięcie, przekaźniki. potem napiszę co zrobilem i czy cos pomoglo.

Problem został rozwiązany :norty: Filtr paliwa :) teraz wszystko gra.

Dzieki za sugestie! Pozdro :cool2: