Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie jest zle spalanie ok 15l przy b.dynamicznej jezdzie,spadek mocy raczej nie odczuwalny tylko przy tankowaniu na róznych stacjach czuć zmiane mocy.Z powodu małej ilości miejsca wymątowali originalną puszkę z filtrem i wsadzili stożek nie dośc ze buczy to wydaje mi się ze zmienił charakterystykę silnika zaczyna sie wkręcać trochę pozniej:(i teraz pytanie do osób które maja lpg w e36 z silnikiem 2.0 w góre i instalacje II gen gdzie macie reduktor moze zamiesccie jakieś foty bo che wrócic do starego filtra.
Opublikowano
Jaki masz mikser? jaką srednicę wewnętrzną tego miksera. Z ciekawości pytam zeby porównać ze swoim bo mamy takie same silniki jak masz vanosa a ajk nie to prawie takie same.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
nie mam vanosa,napisz mi tylko gdzie to pisze albo jak to zmierzyć a podam srednice narazie w tych sprawach jestem zielony.potem zapodam foty jak to wygląda :roll:
Opublikowano
niestety zeby zmierzyć srednice wewnetrzną, musisz sciagnąć ten gruby wąż co idzie do przepustnicy i tam w nim jest taki aluminiowy pierścien z dziureczkami. Srednica zew jest wiadoma bo musi dokładnie w waż wejsc natomiast średnica wew może być rózna. Najlepiej suwmiarka zmierzyc. Za pomocą tego piercienia (miksera) podawany jest gaz przed przepustnicą

Opublikowano
Czy wasze silniki 2 l. maja plastikowy kolektor? Pytam bo chce zamontować instalacje u siebie w aucie i mam plastikowy i każdy gazownik odradza mi montaż instalacji II generacji. Co wy na to?
Opublikowano

Mógłbyś mi podać więcej informacji na temat tej instalacji gazowe, jak cena i czy masz jakieś zabezpieczenia na kolektor i przepływomierz? Bo mam straszny dylemat. Za instalacja II generacji przemawia cena, ale zamierzam dłużej pojeździć swoim autem i nie wiem czy nie zrobię mu tym krzywdy. Sekwencja to straszny wydatek, ale znowu pewność że nie rozwali kolektora i przepływomierza.

Proszę o rade, co zrobić?

Opublikowano
za instalacje dałem 2350zł : 2200 instalacja gazowa 150 filtr stożkowy moze ktoś powie ze drogo ale dałem do naprawde dobrego zakładu,zbirornik 45 l w kole,wszystko bardzo dokładnie i staranie załozone.Mam przed przepływomierzem taka gume która ma zminimalizwać cisnienie powstałe na wskutek wybuchu jest jeszce taka klapa wmątowana w filter
Opublikowano
ogólnie to leteria w II instalacja w silnikach M50. Zdania są tak rózne że niegdy nie dostaniesz pewności jak to u ciebie będzie chodzić. U mnie niegdy nie strzelił (raz prychnał ale o tym niżej), nie mam zabezpieczenia przed przepływka ani na filtrze tylko grzybki na kolektorze, ktore co pare lat trzeba ywmieniac bo uszczelnia je guma i pod wpływem róznic temperratury moze sie rostrzelnic, wlasnie tak mialem ostatnio i prychnał, wymieniłem grzybka i jeżdze dalej. także jak u mnie gazownicy patrza na instalke to dziwia sie ze to działa :mrgreen: , a nalazie nie narzekam, nie ma wahan obrotów, strzałow, tazke to jest sukces, jednak spadek mocy jest i z tym trzeba sie liczyc.

Opublikowano
Barto ja o dziw praktycznie nie odczuwam spadków mocy,tak jak pisałem co sie zmieniło to słychać stozek :evil:

moze wlaśnie ten stożek zrównoważył opory ktory dawał stary filtr a teraz daje mikser, tylko tak mozna sobie to tłumaczyć