Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć wszystkim. Ostatnio siedziałem parę godzin na real oem i mam dylemat, może mi ktoś wytłumaczyć na czym polega numeracja części? np. Na real oem zawór biegu jałowego do mojego modelu ma numer 13411286065 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=1111&mospid=47263&btnr=13_0597&hg=13&fg=15. Ale to nic do innych modeli też dużo się nie różni. A na allegro są całkiem inne numery, zaczynają się od 280... To znaczy, że były rożne numery tych części czy jak, nic z tego nie rozumiem :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nr oem to numer części stosowany przez BMW. Każdy producent zamiennikow bedzie miał swój numer, ale parametrami ma odpowiadać Oem. To co mówisz czyli 0 280 140 509 to jest produkt boscha, który był bardzo często na pierwszym montażu w BMW. Tego regulatora innej firmy nie znajdziesz, nowy kosztuje ok.500 wiec pewnie szukasz uzywki. Ważne by numery zgadzału się z Twoim starym. Wyglądem nie warto się sugerować.
Opublikowano
Nie chcę używki wolę kupić oryginał. :-) dzięki za wyjaśnienie, czyli jak pójdę do BMW i podam numer 13411286065 to dostanę tego konkretnego krokowca? i to samo dotyczy innych części? pozdrawiam :)