Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy ktoś może mi pomóc z E46, muszę zmienić parę rzeczy w kodowaniu i lipa wywala taki błąd

http://img843.imageshack.us/img843/7283/28377782.png

http://img829.imageshack.us/img829/9378/qerew.png

ładuje profil "expertenmodus" wybieram

F1 --> F3 wybierasz e46 --> potem F6 i wywala błąd. Samochód tao E46 2000 rok. Tym samym sposobem robię moje E39 i kolegi E46 2003 rok i śmiga bez problemu.

Dodatkowo mam taki błąd

http://img46.imageshack.us/img46/7295/dge.png

http://img821.imageshack.us/img821/6369/beztytuuva.png

Świeci się kontrolka ASC i nie idzie jej wyłączyć

Opublikowano
Czy ktoś może mi pomóc z E46, muszę zmienić parę rzeczy w kodowaniu i lipa wywala taki błąd ...

F1 --> F3 wybierasz e46 --> potem F6 i wywala błąd. Samochód tao E46 2000 rok. Tym samym sposobem robię moje E39 i kolegi E46 2003 rok i śmiga bez problemu....

Łączysz się okrągłym gniazdem w komorze silnika?

Wyczyść folder /WORK a potem

F1 --> F3 wybierasz e46 --> potem wybierz EWS lub KMB (nie wybieraj przed liftem AKMB lub ALSZ) i będzie dobrze :cool2:

na razie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy ktoś może mi pomóc z E46, muszę zmienić parę rzeczy w kodowaniu i lipa wywala taki błąd ...

F1 --> F3 wybierasz e46 --> potem F6 i wywala błąd. Samochód tao E46 2000 rok. Tym samym sposobem robię moje E39 i kolegi E46 2003 rok i śmiga bez problemu....

Łączysz się okrągłym gniazdem w komorze silnika?

Wyczyść folder /WORK a potem

F1 --> F3 wybierasz e46 --> potem wybierz EWS lub KMB (nie wybieraj przed liftem AKMB lub ALSZ) i będzie dobrze :cool2:

na razie

Łącze się już przez OBD w kabinie, w sobotę jeszcze spróbuje. Zaktualizowałem jeszcze pliki z V32 i jak nie pomoże to mam jeszcze pliki z ISTAP V37

P.s SSS śmiga z E39 1997r :D ustawienia na OBD II

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz skalibrować czujnik kąta skrętu.

W czujniku nie ma błędu i co za tym idzie nie mogę zrobić kalibracji lub nie umiem. Błąd jest w DSC, idzie go skasować, ale mimo tego kontrolka świeci, przycisk ie reaguje

Opublikowano

Łącze się już przez OBD w kabinie, w sobotę jeszcze spróbuje. Zaktualizowałem jeszcze pliki z V32 i jak nie pomoże to mam jeszcze pliki z ISTAP V37

Plików nie musisz aktualizować, ważne żebyś nie miał starych śmieci z innych aut w folderze NCSEXPER\WORK (a wygląda na to ze masz) i w e46 do ~końca 2000 roku musisz łączyć się okrągłym gniazdem.

:cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Plików nie musisz aktualizować, ważne żebyś nie miał starych śmieci z innych aut w folderze NCSEXPER\WORK (a wygląda na to ze masz) i w e46 do ~końca 2000 roku musisz łączyć się okrągłym gniazdem.

:cool2:

Nawet nie wiem czy jest to okrągłe gniazdo, nie pomyślałem żeby sprawdzić. A sssa gdzie lepiej podpiąć pod okrągłe czy w kabinie

Opublikowano

Nawet nie wiem czy jest to okrągłe gniazdo, nie pomyślałem żeby sprawdzić. A sssa gdzie lepiej podpiąć pod okrągłe czy w kabinie

SSSa tez przez okrągłe, przez gniazdo w kabinie wejdziesz jeśli się nie mylę tylko do DME i ABS. Mowa oczywiście o e46 przed liftem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

SSSa tez przez okrągłe, przez gniazdo w kabinie wejdziesz jeśli się nie mylę tylko do DME i ABS. Mowa oczywiście o e46 przed liftem.

Tak, tak E46 przed liftem