Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wziolem sie dzis za wymiane separatora oleju i tu zdziwienie moje bo zamiast filtra ktory upzednio zakupilem ma jakis plastikowy modul a filtra nie ma.Wszystko czyste nie ma zadnego syfu czy jakis brudow.A auto mam z konca 2004 3.0d.Czy tez tak macie w swoich X ,bo i klap w kolektoze dolotowym tez nie mam.
Opublikowano
Wziolem sie dzis za wymiane separatora oleju i tu zdziwienie moje bo zamiast filtra ktory upzednio zakupilem ma jakis plastikowy modul a filtra nie ma.Wszystko czyste nie ma zadnego syfu czy jakis brudow.A auto mam z konca 2004 3.0d.Czy tez tak macie w swoich X ,bo i klap w kolektoze dolotowym tez nie mam.

najprawdopodobniej,ktos wymienil juz separator na nowszy model.U siebie zrobilem to samo.

Co sie tyczy klapek,rowniez nie posiadam (oryginal,nie wyszarpane :mrgreen: ).

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Skrzynie macie automatyczne czy manualne?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Z automatem właśnie chyba nie wystepują.
Opublikowano
Dzieki za odpowiedz a czy jest jakies przeciw wskazanie z filtrem a tym modulem przypominajacym labirynt i lejki 2.I czy z manualem to kazdy silnik ma filtr a z automatem to taki modul zamiast filtra.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
To jest po prostu nowy typ separatora oleju.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja wymeinilem na stary typ + odma. Nowszy typ to lepszy typ? Bo ja po wymianie zmian nie zauważyłem... Koszt separatora kompletnego z odmą w serwisie 150zł.