Skocz do zawartości

Wyciek oleju z turbiny na wylocie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem nie jestem specjalistą wiec zwracam sie do was. Moje autko zaczeło strasznie dymic i stracilo moc. Co sprawdziłem to to ze turbo wyrzuca olej. Znajomy mi powiedział ze to na 100% turbina. A co wy na to???
Opublikowano

@gras24 - uzupełnij proszę temat posta o model twojego auta przynajmniej + dopisz coś więcej ile tego oleju i którędy cieknie..

wnioskuje ze to 530d - jesli tak, to turbine zregenerowaną do tego auta dostaniesz już za ok. 1500 (przy zwrocie twojej) + wymiana, tudzież samodzielna zabawa w regenerację - przynajmniej 1200 + montaż. Dymi, bo oddechu mu brak, a slabnie z tego samego z kolei powodu;)

Ponadco - to samo co ar_w :)

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano

Po pierwsze to jedź na porządną diagnozę - bo tak z fusów to nie ma co wróżyć, a ja swoją kulę w serwisie zostawiłem...

Powodów dymienia i straty mocy jest co najmniej kilka. Nie tylko turbozespół.