Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakis mily chorwat ochlapal czerwona farba mojej kolezance klape samochodu:/(samochod stal czesciowo na jego posesji-ale nie utrudniajac ruchu). W temperaturze ponad 30 stopni farba idealnie zaschla.....Stad moje pytanie- czym ja usunac? Zna ktos jakis sposob? Moze benzyna? No i czym usunac ta farbe z plastikow-bo z tym moze byc wiekszy problem...
Opublikowano
Witaj.Jeżeli chodzi o tą farbe na lakierze ja miałem przypyloną maske miałem takie białe kropki a lakier jest ciemny to sie rzucało w oczy.Kolega wziął i pojechał całą maske papierem na wode chyba 2000 tyś. I pomogło kropki zeszły a przy okazji przepolerował cały lakier na aucie. Nie wiem jakie duże są ślady tej farby na twoim aucie ale jeżeli nie wielkie to może udało by sie je usunąć w ten sposób. A jeżeli chodzi o jakiś środek do mycia takich rzeczy to sprubuj zapytać w jakiejś lakierni to może ci doradzą i od razu zapytasz o coś do czyszczenia tych plastików. Pozdrawiam...