Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Piszę w imieniu mojego kolegi,który ma zamiar kupić e60 3,0 diesel z roku 2008(nie znam modelu silnika) z napędem na cztery buty.Ja sam jeżdżę e39,więc o e60 wiem tyle co o budowie promu kosmicznego.Proszę was o opinie na temat tego modelu,silnika i oczywiście napędu.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
Witaj!

Nie będę kopiował z innych wątków.O E60 jest sporo napisane na forum a o 3,0d to już naprawdę jest co poczytać.

hej

dokladnie, mniej jest moze o samym napedzie xd ale w porownaniu z RWD to po prostu przepasc i to zarowno pod wzgledem ruszania jak i samej jazdy...w normalnym uzytkowaniu chyba 40% na front, 60 na tyl, pozniej w zaleznosci od warunkow do 100% na poszczegolne osie przydzielane dynamicznie z mozliwoscia spiecia na sztywno. Jazda po sliskich nawierzchniach rewelacja. Polecam, z minusow: wieksze zuzycie paliwa.

//M

Opublikowano
Witaj!

Nie będę kopiował z innych wątków.O E60 jest sporo napisane na forum a o 3,0d to już naprawdę jest co poczytać.

hej

z minusow: wieksze zuzycie paliwa.

//M

i większa średnica zawracania co jest wadą przednionapędowców.

hej

Opublikowano
Witaj!

hej

z minusow: wieksze zuzycie paliwa.

//M

i większa średnica zawracania co jest wadą przednionapędowców.

hej

owszem, chociaz w codziennej exploatacji w niczym nie przeszkadza - auto okazuje sie byc bardzo zwrotne mimo swoich niemalych przeciez gabrytow

//M

Opublikowano

Nie dam sobie ręki uciąć ale chyba części są troszkę droższe do xd .

Ogólnie wystarczy się przejechać , pod względem trakcji jest jakby pewniejszy ,efekt jakbyś był przyklejony nieraz bywa złudny.

Jeździłem ze znajomym on e60 3.0xd ,ja e61 3.0D i uważam że przy normalnych warunkach jest to nie odczuwalne, chyba że naprawdę zakręty były brane z dużymi prędkościami a było mokro to ja z wyłączonym DTC troszkę boczkiem on jeszcze normalnie.Ja osobiście uważam że zimą na pewno przydatne ale nie obowiązek , choć sądzę że tylny napęd z dobrymi oponami może być nawet lepszy od 4X4 z kiepskimi oponami a na lód w zimie i tak nie ma mocnych najważniejszy zdrowy rozsądek.

Opublikowano
osobiscie mam e60 530d i jezdzi sie pięknie , ale mialem okazje jezdzic 530xd zimą i jest o wiele lepiej .

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg