Skocz do zawartości

Kilka problemow z e38, wcieraczki, centralny zamek!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Wiem ze jest wyszukiwarka i moge wyszukac ale na temat mojego problemu nie znalazlem. OD kilku dni jestem posiadaczem e38 750 97r. Auto posiada kilka usterek a mianowicie:

WYCIERACZKI: jak wracalem nia do domu to dzialaly normalnie a na drugi dzien juz nie, dzialaja tylko spryskiwacze, bezpieczniki pod maska cale.

CENTRALNY ZAMEK : z pilota w kluczyku nie reaguje,a wkladka od kierowcy nie dziala, natomiast w srodku przycisk obok awaryjnych zamyka normalnie za kazdym razem, wymienilem nowa baterie w pilocie, dioda sie teraz zapala ale dalej nie zamyka.

WENTYLATOR: nie dziala wogole wentylator, austawiam na panelu i nic nie reaaguje, jedni mowia ze szczotki sie skonczyly inni co innego.

NAVIGACJA: mozna przegrac plyte od kogos czy trzeba kupowac oryginal?? do tego jezeli chodzi o zmieniarke to nagralem audio prekoscia 8 najmniejsza a tnie sie tak ze wogole sie sluchac nie da, laser brudny?? da sie to jakos zrobic??

EDC i NIVO: jak sie to uruchamia?? nie chce z tego korzystac bo mamy we Wroclawiu straszne drogi, a slyszalem ze nie ma zamiennikow amorkow a nowy to 2,5 tys PLN ;/ chcialbym wiedziec jak to dziala.

DZZIEKuje ZA ODPOWIEDZI! pzdr

Opublikowano

Witam, co do

wycieraczek: sprawdź czy pod maską, pod bezpiecznikami nie masz stojącej wody. Ja tak miałem i pośniedziały mi tam przewody i wycieraczki przestały działać, jeśli tak to musisz te kable wymienić

wentylator: ciężko stwierdzić czy to szczotki, najlepiej byłoby pomierzyć czy napięcie dochodzi do niego, jeśli dochodzi to raczej szczotki, w razie czego żeby je wymienić jest z tym trochę pracy,trzeba deskę rozdzielczą zdemontować

Opublikowano
A trzeba zdemontowac ta skrzynke bezpiecznikow??? moze to byc i prawda bo ze zbiorniicczka od spryskiwaczy leci plyn i nie wiem jak to mozliwe bo leje plyn a on dolem strumieniem leci jakby dna nie bylo!!;/
Opublikowano

trzeba odkręcić górną całą pokrywę, powypinać z zatrzasków wszystko co się da czyli komputery, całą listwę z bezpiecznikami, przekaźniki itd, tak abyś miał miejsce na ewentualne działanie rękami tam.

Sprawdź odrazu czy odpływ nie jest zatkany przez co woda tam stoi.

Mi jeszcze skrzynia aut. przez tą wode szwankowała.