Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Mam problem z kierownicą multifunkcyjną (czteroramienna), nie działają przyciski sterowania telefonem tj. "gadająca buźka" i R/T.

Autko wyposażone jest w moduł bluetooth i holder Nokii 6310 zamontowany pod podłokietnikiem. Sparowałem telefon wykorzystując przycisk na holderze. Tym samym przyciskiem mogę odbierać i kończyć połączenia. Wszystko działa ok oprócz tych dwóch przycisków na kierownicy. Aktualnie nie posługuję się Nokią i holder nie jest mi potrzebny. Mogę obsługiwać telefon przyciskami radia ale bez przycisków na kierownicy nie będę mógł podłączyć w przyszłości innego telefonu.

W jakiejś instrukcji wyczytałem, że po podłączeniu holdera Nokii przestają działać przyciski na kierownicy. Odłączyłem więc holder ale przyciski jak nie działały tak nie działają.

Czy ktoś spotkał się z taki problemem i ewentualnie zna rozwiązanie??

Opublikowano

Gdzieś czytałem ze papucha na kierownicy jest od sterowania telefonem umieszczonym w holderze.

R/T to od sterowania radiem ale czego ? nie pytaj :norty:

Przy BT pozostaje obsługa papuchą przy cholderze

Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Opublikowano
Niestety, jak telefon jest w holderze przyciski nadal nie działają. Wg. instrukcji którą posiadam do zestawu bluetooth, R/T służy do przełączania radio/tel/mag/CD
Opublikowano
Na początku miałem N6310 i obsługiwać można było jedynie z holdera lub przez radio. Teraz używam SE K750i (oczywiście poza holderem :wink: ), przycisk na holderze działa, przez radio również bez problemu. Tylko te nieszczęsne przyciski na kierownicy nie reagują.
Opublikowano
Kolego u mnie był podobny problem, z tym że u mnie w ogóle lewa strona nie działała. Rozwiązaniem było rozebranie wyciągniecie sprawdzenie połączeń i włożenie ponownie i do tego jeden bezpiecznik był przepalony. Tak wiec zacznij od bezpieczników a potem jeśli to nie pomorze to trzeba by rozebrać i sprawdzić połączenia.