Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam autko posiadam od niedawna, mam problem jak sie domysllam z vanosem, pewnosci brak wiedz zasiegne tu info.. auto słabo reaguje na gaz nie czuc mocy, odpala od strzała czy zimne czy ciepłe, po rozgrzaniu pojawia sie klekot na wolnych obrotach... na kompie sa błedy wałków ssących w obydwu głowicach, czujnik temp wody, sonda lambda ale nie zawsze, jest jeszcze jakis błąd 3ciego biegu w skrzyni... domyslam sie ze z racji niedziałającego vanosu silnik sobie chodzi w trybie awaryjnym albo cos podobnego. bardzo mało pali max 15 litrów mi spaliła odkąd ja mam. jest jakis patent na naprawe vanosa jestem mechanikiem ale od dawna nie robie juz w zawodzie wiedz vanosów musze sie uczyc na swojej 7er :D znajomy mechanik powiedział ze trzeba wymienic tylko element nr2 z obrazka i jakies teflonowe pierscienie

http://bmwfans.info/parts/catalog/E38/Sedan/Europe/740i-M62/LHD/A/1999/february/browse/engine/timing_gear_timing_chain_top_vanos/

czytałem troche forum i niema konkretnego rozwiazania, zdania sa podzielone jedni pisza ze klekot zostanie a moc wróci inni ze bedzie cicho... da sie to jakos naprawic? bmw z 02/99r 270kkm

• 2 tygodnie później...