Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam BMW X5 2003 zgrałem mape BMW Navigation DVD Road Map Europe HIGH 2010-1 na płyte i jest ok

ALE po tym jak wpisze jakiś cel po chwili pojawia sie taki bląd "Correct dest guidance not possible" i cały czas go widac na ekranie

może ktoś wie co on oznacza????

i co jeszcze sie stało po kilkudziesięciu minutach od włożenia płyty nagranej z mapą nawigacja przestała chodzic!!!!!!!

nawet oryginalnej płyty nie czyta!!!!

i co teraz????

Opublikowano

Chyba czytnik padl, niewlasciwie nagrane CD zmuszaja czytnik do pracy "szukanie" non-stop, co skraca ich zycie. Trzeba zapytac na watku "Nawi", ale jesli katalog bazy na plycie jest na obwodzie (tak mi sie zdaje), to padl czytnik. Na angielskim forum jest instrukcja, jak zmienic w czytniku glowice z laserem i gdzie to zamowic.

Pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano

oki

czytnik chodzi ale wolno

to sprawa czytnika załatwiona

ale ten bląd "Correct dest guidance not possible"" oznacza prawdopodobnie niewłaściwe nagranie

Opublikowano
dokladnie tak z tlumaczenia zle lub nie wlasciwe dane na nosniku lub nie moze szczytac tych danych,to jest ja z filmami na wypalanych plytach brak jakiegos kodeka i juz sobie obejzelismy film...
Opublikowano

Witam,

Kolego Twój problem z nawigacją nie jest na tym forum nowy i po raz pierwszy.Zapraszam Cię do poczytania działu "Nawigacja samochodowa"-jest tego tyle że pewnie się ucieszysz.

SPOKOO

• 2 lata później...
Opublikowano

Odgrzewam kotleta. U mnie też pokazuje ten komunikat natomiast na mapie trasę dał rade wytyczyć , ale nie prowadzi.

Jak ruszę to nagle załapie i prowadzi jak gdyby nigdy nic.

Jeśli zboczę z trasy, nav zamiast pzeliczyć trasy od nowa ,strzela focha i wypisuje znowu ten komunikat.

Po włożeniu org. płyty BMW 2003 r komunikat ten tez jest ale nie da się sprawdzić nic jeśli chodzi o prowadzenie nav bo nie było wtedy mapy Polski.

Na ile procent czytnik jest nie w porządku a na ile procent jest coś z płytami? Z 2012 testową to bym zrozumiał , ale ,żeby 2003 r org mu tez nie pasowała?

Opublikowano

Na ogół taka informacja jest podawana jeżeli mapa nie ma pokrycia na dany teren,mogą to być np. polne czy mniejsze drogi lub prywatny teren .Po wyjeździe na teren ,który ma pokrycie w mapach wszystko powinno wrócić do normy.

U mnie tak się właśnie dzieje.