Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich mam taki problem z automatyczna skrzynia biegow, np jade autostrada np 80km/h przedemna jakis samochod prubuje go wyprzedzic i wciskam gaz ale powoli to jest taki cichy halas jak bym wjechal na malowana linie (ale nie zawsze i to sie dzieje tylko na D). Bylem u mechanika podpielismy pod komputer to wykazal komputer 4 bledy

1. 055 monitoring biegow 5

2. 080 modul kontrolny, wewnetrzny blad 1 (EPROM)

3. 054 monitoring biegow 4

4. 149 magistrala CAN prdko ko

Po skasowaniu bledow pojechalem sie przejechac na droge exspresowa i znow zapalila sie kontrolka awaryjnej skrzyni pojechalem do goscia jeszcze raz i podloczylismy go jeszcxze raz i wyskoczyl blad ale tylko ten 1 . Czy ktos moze cos poradzic lub doradzic pozdrawiam

prubuje :arrow: proboje

Opublikowano
czyli jest jakas szansa ze da rade to naprawic . Poczekam jeszcze na opinie mechanika bo on tez mial sprawdzic , ale mam nadzieje ze nie bede musial kupowac nowej skrzyni. A moze zna ktos kogos dobrego fahowca od automatow w irlandii to ja bym prosil o jakis kontakt do niego
Opublikowano

no i bylem u mechanika mam niby blad mechaniczny wiec musze kupic nowa skrzynie on mi powiedzial ze koszt skrzyni regenerowanej z roczna gwaracja kosztuje 2tys euro, ja miedzy czasie zaczolem dzwonic po szrotach i znalazlem uzywke za 1000 euro tylko bez gwarancji , teraz mam dylemat czy wydac 2000 na praktycznie nowa z gwaracja czy na uzywke bez gwarancji za 1000 + 350 montarz, co wogole myslicie o uzywanej skrzyni? takie jest moje zapytanie

zaczolem :arrow: zaczalem

montarz :arrow: montaz

Opublikowano
szkoda ze nie jestes w polsce tu swoja skrzynie naprawil bys za 4 tys i do tego gwarancja, wiem ze gdzies w poznaniu robia takie skrzynie wystarczy im ja wyslac . co do numeru skrzyni to na niej jest tabliczka i tam jest wszystko napisane
Opublikowano

Tabliczka jest po prawej stronie skrzyni patrząc od przodu pojazdu.

wygląda ona mniej więcej tak:

http://img822.imageshack.us/img822/5306/dsc03874c.jpg

Uploaded with ImageShack.us

mozliwe że będzie ci zasłaniać dzwignia zmiany biegów. wstarczy zmienic bieg i po problemie.