Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukam alarmu mojego autka.

Czytajac podstawową lekturę (czyli forum elektrody) zdecydwalem sie na jeden z 2 alarmów: Proxima albo Exus.

Niestety te firmy (albo stety bo nalezy i nawet trzeba troszczyc sie o wizerunek firmy) nie prowadza sprzedazy detalicznej tylko do autoryzowanych zakładów.

A wiadomo, najlepiej jak sie zakłada alarm w niestandardowych miejscach i samemu (majac oczywiście odpowiednią wiedzę w tej dziedzinie).

Może ktoś z klubowiczów ma dostep do tych alarmów i jest w stanie umożliwić mi zakup alarmu jednej z tych firm.

pozdrawiam Jaro

Opublikowano

Dzieki za pomoc i linki. Niestety Proximy poprzez stronke producenta sie nie kupi, ale za to znalazlem dojscie do Exusa i chyba go zaloże.

Jest to ponoć nowa firma w branży.Czy ktos może podzielić sie wrażeniami z użytkowania lub montażu alarmu tej firmy??

Pozdrawiam Jaro

Opublikowano
Dzieki za pomoc i linki. Niestety Proximy poprzez stronke producenta sie nie kupi, ale za to znalazlem dojscie do Exusa i chyba go zaloże.

Jest to ponoć nowa firma w branży.Czy ktos może podzielić sie wrażeniami z użytkowania lub montażu alarmu tej firmy??

Pozdrawiam Jaro

na temat EXUS-a poszukaj na elektrodzie (www.elektroda.pl)

Opublikowano

podaj link gdzie mozna kupic tego Exusa. z gory dzięki.

Dervo odezwij sie (gg: 2810731, @: [email protected] ) podam ci namiary (nie lubie czyichs namiarów publiczne dawać).

na temat EXUS-a poszukaj na elektrodzie (www.elektroda.pl)

Oczywiście to była pierwsza lektura i dzieki niej dowiedziałem sie o alarmach Exusa.

Na dniach powinienem dostać Exusa V10, jak założę podzielę sie wrażeniami.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No i stało się. Alarm założony. Było trochę problemów przy szukaniu przewodów (w końcu BMW to nie maluch i ma wiecej elektroniki niż niejeden sklep komputerowy :mrgreen: ), ale udało się. Jeszcze tylko chce podłączyć otwieranie bagażnika pod dodatkowy kanał.

Mogę go z czystym sercem polecić. No może nie z czystym bo nie wyłączyłem czujnika spadku napięcia i regularnie co jakaś godzine alarm włączał mi sie pod akademikiem :D

Wystarczy tylko wyłączyć te funkcje i wtedy alarm chodzi jak powinien.

pozdrawiam