Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem od jakiegoś czasu z xenonami, otóż w serwisie na komputerze wyszedł błąd xenonów komunikat z DISa jedynie " ! xenon_l xenon_r" światła normalnie świecą spryskiwacze i samopoziomowanie też, ale wszystkie lampy xenonowe (chyba w każdym aucie z xenonami) po włączeniu nie wiem w jakim celu opuszczają się i podnoszą, a u mnie to następuje zaraz po przekręceniu stacyjki - przy wyłączonych światłach. Czy to może być związane z błędem? I jak to naprawić, żeby światła "wachlowały" w momencie zapalenia ich?
Opublikowano
Mam problem od jakiegoś czasu z xenonami, otóż w serwisie na komputerze wyszedł błąd xenonów komunikat z DISa jedynie " ! xenon_l xenon_r" światła normalnie świecą spryskiwacze i samopoziomowanie też, ale wszystkie lampy xenonowe (chyba w każdym aucie z xenonami) po włączeniu nie wiem w jakim celu opuszczają się i podnoszą, a u mnie to następuje zaraz po przekręceniu stacyjki - przy wyłączonych światłach. Czy to może być związane z błędem? I jak to naprawić, żeby światła "wachlowały" w momencie zapalenia ich?

To jest normalne. Ruchy reflektorów po odpaleniu - to ustawianie się właśnie samopoziomowania do właściwego poziomu.

Także to nie jest związane z błędem.

Moim zdaniem to raczej problem prawego xsenona ("xenon_r" - to "r" oznacza prawy reflektor). Może coś z przetwornicą.

Opublikowano
No tak ale normalne są ruchy reflektorów po odpaleniu świateł (tak kiedyś było), a nie samej stacyjki, a błąd mam tak jak napisałem xenon_r i xenon_l czyli oba, ale to się sam domyśliłem ;)
Opublikowano
No tak, ale napisałeś o przekręceniu kluczyka przy włączonych już światłach. Czyli sytuacja jakby na odwrót. Światła najpierw włączone, potem odpalasz więc one wtedy dostosowują swój poziom.
Opublikowano

To jest normalne. Ruchy reflektorów po odpaleniu - to ustawianie się właśnie samopoziomowania do właściwego poziomu.

Także to nie jest związane z błędem.

Moim zdaniem to raczej problem prawego xsenona ("xenon_r" - to "r" oznacza prawy reflektor). Może coś z przetwornicą.

:D dobre.... to nie jest ustawienie samopoziomowania tylko to jest zwykły test lampy czy działają silniczki .....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

a Ty kolego jak chcesz możesz dać znać jak będziesz chciał sprawdzić DISem lub INPA auto to się dogadamy ..... no chyba że wolisz płacić w serwisie 300 zł ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

:D dobre.... to nie jest ustawienie samopoziomowania tylko to jest zwykły test lampy czy działają silniczki .....

Test z ustawieniem świateł. Sprawdź sobie na ścianach w miejscach gdzie samochód będzie stał na równym podłożu i pochylonym.

Powiedzmy, że w jakieś miejsce przyjechałeś bez włączonych świateł dajmy na to w dzień. Wieczorem odpalasz samochód, włączasz światła i reflektory muszą ustawić się do odpowiedniego do położenia samochodu poziomu.

Opublikowano

a Ty kolego jak chcesz możesz dać znać jak będziesz chciał sprawdzić DISem lub INPA auto to się dogadamy ..... no chyba że wolisz płacić w serwisie 300 zł ...

No właśnie już zapłaciłem w serwisie 300 zł dowiedziałem się, że jest błąd i mam wydruk właśnie z DISa, który kopletnie mi nic nie mówi. Chyba dam spokój, bo mi chodzi tylko o to dlaczego ruchy świateł pojawiają się po przekręceniu stacyjki, a nie po włączeniu świateł, ważne, że w ogóle samopoziomowanie działa, z błędam da się jakoś żyć.