Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Problem polega na tym, że przy prędkości 160km/h na IV i V biegu auto nie chce już przyspieszać. Szarpie nim i koniec szybciej już nie pójdzie. Mieliście już taki problem? Czujnik wału korbowego, wałka rozrządu... co to może być?? I czy statyczna diagnostyka pod kompem coś wykaże, czy trzeba to robić w trakcie jazdy, bo jeden z mechaników mi tak powiedział. Dodam, że na I II i III biegu kręci się do oporu, ale tak jakby troszeczkę przymulona.
Opublikowano
Byłem dziś na kompie i wszystko jest ok z czujnikami. Jedyny problem jest taki, że napięcie na przepustnicy wynosi 3.5v a powinno podchodzić pod 5v tzn jak ręką mechanik ją podciągnął to dobiło faktycznie do 4.7v okazało się, że pedał od gazu pęka przy podstawie i że niby nie otwiera jej na maxa, ale nie wydaje mi się, żeby takie było rozwiązanie tego problemu. Miał już ktoś z was taką sytuację?
Opublikowano
Skoro nie otwiera przepustnicy do końca to jak może mieć pełną moc? Doprowadź pedał do porządku i wtedy ewentualnie szukaj dalej.
Opublikowano
Właśnie doprowadziłem pedał do porządku i niestety sytuacja nadal się powtarza :( ale zauważyłem dziś, że jak jadę z wyłączoną kontrolą trakcji to wszystko jest ok, auto ciągnie bardzo dobrze nie ma żadnych szarpnięć i spadków mocy. Na kompie nie wykazało żadnych błędów od ASC także już mi ręce opadaja.